Ракета №1 на България записа още една година в професионалния

...
Ракета №1 на България записа още една година в професионалния
Коментари Харесай

Невъзможният обрат на Григор, който шокира света през 2021

Ракета №1 на България записа още една година в професионалния тур, в която имаше и възходи, и падения. Българинът стартира с фантастично показване на Australian Open, където травма го спря на 1/4-финалите, последва спад в играта му в идващите месеци, с цел да пристигна края на лятото и есента, когато пристигнаха нови триумфи.
30-годишният хасковлия не съумя да се добере до край на шампионат от ATP сериите, само че пък записа няколко впечатляващи победи над топ тенисисти, които дават очаквания, че 2022-ра може да бъде още по-успешна. Безспорно най-голямата победа за Григор Димитров през миналата 2021 година пристигна против международния №2 Даниил Медведев.
Фамозният поврат на Григор Димитров против най-хубавия в света
В средата на октомври , който единствено месец по-рано бе спечелил US Open, отказвайки на финала Новак Джокович от календарен Шлем. На този стадий от сезона съветският тенисист на процедура бе най-хубавият в света, което направи успеха на Гришо още по-стойностна.

Григор загуби първия сет с 6:4, само че завоюва идващите два с 4:6, 3:6, с цел да запише втора победа над Медведев в кариерата си - четири години след първата. Успехът бе още по-сладък, тъй като пристигна на твърди кортове, където Медведев е най-силен. Това бе и .
Магията на Григор Димитров и признанието на Даниил Медведев
Повратен миг в мача бе разиграване при започване на втория сет, когато . След мача Даниил Медведев побърза да и го сложи над всичките си противници на US Open, включително и Джокович. Димитров обаче стигна единствено до 1/2-финалите в Индиън Уелс, където .

През 2019 година Григор Димитров се срещна с Даниил Медведев и на 1/2-финалите на US Open, откакто преди този момент . Тогава Медведев бе в извънредно тежко физическо положение. Въпреки това от SportLive посочихме преди мача - прогноза, която за жалост се сбъдна и Димитров отпадна на крачка от финала.
Гришо изпраща 2021 година като номер 28 в международната класация - оттегляне с девет позиции по отношение на началото на календарната година. В същото време обаче (подробности прочетете в линка).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР