Ракета Союз-2.1а ще изстреля кораба Союз МС-20 с японски в

...
Ракета Союз-2.1а ще изстреля кораба Союз МС-20 с японски в
Коментари Харесай

Не един, а двама космически туристи ще полетят към МКС на 8 декември

Ракета " Союз-2.1а " ще изстреля кораба " Союз МС-20 " с японски в 10.38 часа московско време на 8 декември, оповестява Роскосмос.

В екипажа влизат съветският космонавт Александър Мисуркин, както и - за първи път в историята – двама галактически туристи: японецът милиардер Юсаку Маезава и неговият асистент Йозо Хирано. Очаква се те да прекарат 12 дни на МКС и да се върнат на Земята.
Том Ханкс към Безос: 28 милиона $ за 12 минути в космоса? Не, благодаря!
Актьорът Том Ханкс отхвърли предлагането на Джеф Безос да лети до космоса в края на юли тази година. Милиардерът предложил един от би...

„ В сходство с съветската стратегия на полета до Международната галактическа станция на 8 декември 2021 година в 10.38 часа московско време от космодрума Байконур е плануван старт на ракета-носител " Союз-2.1а " с транспортен пилотиран транспортен съд " Союз МС-20 " и екипажа на 20-ия гостуващ екипаж на МКС “, се споделя в известието.

Дублиращият екипаж включва съветския космонавт Александър Скворцов и още един японски екскурзиант – Шун Огисо.

Сега на МКС работи 66-ата експедиция, състояща се от руснаците Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров (командир на станцията), американецът Марк Ванде Хай, както и екипажът на пилотирания галактически транспортен съд Crew Dragon - задачата Crew-3, в състав Радж Чари, Томас Маршбърн, Кайла Барън и Матиас Маурер.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР