Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по девет

...
Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по девет
Коментари Харесай

Девет симптома на рака на белия дроб

Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по девет признака

Ракът на белия дроб може да бъде разпознат по девет признака , написа вестник „ Експрес ”, базирайки се на данни на Британската организация за проучване на рака.

Най-честият предвестител на съдбовно заболяване е непрекъснатата кашлица. Този признак е съпроводен от плюене на кръв и болежка. Задухът и болежка в гърдите също могат да са признаци на онкозаболяване. Освен това коства да се обърне внимание на загубата на вкус , трагичната загуба на тегло и непрекъснатото възприятие на отмалялост. Трябва да сте нащрек и за повтарящи се гръдни инфекции.

Ако се открият изброените признаци, лекарите настоятелно предлагат неотложно да се свържете със експерт и да се подложите на обзор.

Ракът на белия дроб е злокачествено образувание на белия дроб, произхождащо от епителната тъкан на бронхите. В взаимозависимост от мястото на появяването той се разделя на централен, периферен и солиден (смесен).

Много лекари настояват, че пушенето е главната причина за рак на белия дроб. Сред другите аргументи са поемане на частици пушек от „ пасивното пушене ”, пушек от огромни промишлени предприятия и разпалване на въглища или даже пушек от барбекюто. 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР