Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От

...
Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От
Коментари Харесай

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който постоянно се открива, когато към този момент е доста късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Това си коства да знаете!

Ракът на панкреаса заема 12-то място в света по брой злокачествени патологии и 7-мо по смъртност, несъмнено от броя на умрелите пациенти вследствие на това заболяване.

Въпреки огромните старания и многочислените медицински достижения в региона на предварителната защита и ранното разкриване, ракът на панкреаса се открива в късен стадий, когато към този момент е проникнал в други органи, което е една от аргументите за високата му смъртност.

Какво е рак на панкреаса?

Това е растежът на атипични кафези, които проникват и повреждат структурата и функционалностите на органа. Те също имат способността да популяризират или нахлуват в други органи на тялото, причинявайки вреди на всички тях.

Симптоми на рак на панкреаса

Липсата на вкус е неспецифичен симптом за ранно начало.

Болка в горната част на корема.

Постоянните болки в горната част на корема, които могат да варират както по активност, по този начин и по периодичност, нормално участват през цялото заболяване.

Болка в средата на гърба с тежка активност.

Неразположение. Неспецифичен признак, който може да продължи с месеци до разкриване на заболяването.

Слабост или хронична отмалялост. Този признак нормално съпровожда злокачествени болести. Защото лезията употребява огромно количество сила, с цел да поддържа растежа си.

Треска с незнаен генезис, не е обвързвана с инфекции или елементарна простуда. Това нормално се случва за дълги интервали, повече от 5 дни.

Гадене. Чести епизоди на гадене, които от време на време предизвикват диспепсия повръщане. Това значи парене и болки в корема.

Подуване на корема. Често пациентите усещат, че червата им внезапно се подуват.

Забележимо намаляване. Тази загуба е неволна и не е обвързвана с ограничение на калории. Тоест, пациентът яде даже повече от нормалното за метода си на живот и към момента показва загуба на тегло за доста малко време.

Стеатореа. Това значи съществуването на огромно количество мазнини в изпражненията, което затруднява отстраняването, както и мощна и доста неприятна миризма.

Жълтеница. Забелязано е пожълтяване на кожата и лигавиците.

Нарушен глюкозен толеранс. Промяната на функционалността на панкреаса предотвратява отделянето на задоволително инсулин, когато е належащо.

Диабет. Причинено от унищожаването на клетките на панкреаса, се губи способността да се създава инсулин, което води до диабет.

Сърбеж. Има чести епизоди на сърбеж или изтръпване без забележима причина; пациентите имат следи по ръцете и корема заради този сърбеж.

Как се диагностицира рак на панкреаса?

След като пациентът има признаци, показващи рак на панкреаса, са нужни проби, с цел да се изключи това заболяване.

Рискови фактори за рак на панкреаса –

Наднормено тегло и затлъстяване.

Пушене на цигари

Хроничен панкреатит

Родители или братя и сестри с рак на панкреаса.

Захарен диабет

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР