ръжейният търговец Емилиян Гебрев поиска Брюксел да разгледа на предстоящия

...
ръжейният търговец Емилиян Гебрев поиска Брюксел да разгледа на предстоящия
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев поиска отравянето му да се разследва с тези на Скрипал и Навални

ръжейният търговец Емилиян Гебрев изиска Брюксел да прегледа на идния Съвет на Европейския съюз и неговото отравяне, паралелно с това на двойния сътрудник Сергей Скрипал и на съветския опозиционер Алексей Навални.

Той изпрати намерено писмо да премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и посланиците на страните-членки на Европейски Съюз в България. Писмото е подписано и от другите двама отровени през 2015 година - синът на предприемача Христо Гебрев и един от изпълнителните му шефове Валентин Тахчиев.

В него те приканват София да се възползва от разискванията към покушението против Алексей Навални, които балтийските страни се пробват да включат в дневния ред на срещата на водачите на Европейски Съюз на 24-25 септември, написа.

"Освен че би трябвало да пази по един заслужен метод своите лични жители, България би трябвало да бъде и заслужен член на фамилията страни, с които сме неотлъчно свързани, с нашите съдружници. Българските управляващи би трябвало да опровергаят основаното през последните години убеждениe, че прислужва на непознати ползи, които опонират освен на ползите на нашата страна, само че и на ползите на нашите съдружници.

Съответно България би трябвало да предложи в този момент и незабавно интензивно взаимоотношение за откриване на цялата истина към "българския новичок " през 2015 година, атентата във Англия през 2018 година и в този момент - "случая Навални ", се споделя в откритото писмо.

В него Гебрев се оплаква от бойкот по делото за "българския Новичок ". Сред причините му е събитието, че България отхвърля да откри състава на отровата, в това число отхвърля и техническа помощ от Организацията за възбрана на химическите оръжия, макар че е неин член. Той повтаря и недоволствата си от преди дни, че неговото следствие е спряно, че никой не пита Русия за други, свъзани с покушението против него лица, както и че никой не се интересува от българските ятаци на ГРУ, които са подпомагали терористичния акт против него, сина му и шефа му.

Затова в този момент в писмото той упорства България неотложно публично да изиска техническо подпомагане от ОЗХО и да съобщи съществуват ли в някаква форма останки от материални доказателства, които биха помогнали за нов, по-задълбочен разбор на употребяваното в България бойно отровно вещество. Българските управляващи самодейно да се включат в взаимни дейности с управляващите на Германия и Англия за общи старания за разкриването на закононарушенията, упорства още той. Както и България да изиска публично от Русия подпомагане по изясняване самоличността на откритите обвинени по делото, както и на останалите, които се намират в развой на изясняване. Българските управляващи да разрешат следствието на обрисувалите се вероятни български съучастници, подбудители и поръчители на терористичния акт против нас, написа още в откритото писмо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР