RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските сили стреляха по главната

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските сили стреляха по главната
Коментари Харесай

Израелски огън убива пациент и ранява други, казват медици, докато армията настоява да евакуира болница в Газа

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските сили стреляха по основната болница в южната част на Газа рано в четвъртък, убивайки пациент и рани шестима други, съгласно медиците, до момента в който армията се опитваше да изтегля хиляди разселени хора от медицинския комплекс, който беше значително откъснат от боевете от седмици.

Междувременно израелските въздушни удари убиха минимум 13 души в южен Ливан в сряда, 10 цивилни - най-вече дами и деца - и трима бойци от ливанската въоръжена формация Хизбула, съдружник на Хамас. Ударите пристигнаха единствено часове откакто ракетна офанзива от Ливан умъртви израелски боец в най-смъртоносната ежедневна замяна на огън по границата от началото на войната в Газа на 7 октомври. Той също по този начин акцентира рисковете от по-широк спор.

Преговорите за преустановяване на огъня в Газа наподобява са в застой и израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да продължи офанзивата, до момента в който Хамас не бъде погубен и десетки заложници взети по време на офанзивата на 7 октомври, коя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР