Рафаел Надал заяви, че отсъствието на Новак Джокович е сериозен

...
Рафаел Надал заяви, че отсъствието на Новак Джокович е сериозен
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Тъжно е, че Джокович не е в Ню Йорк


Рафаел Надал съобщи, че отсъствието на Новак Джокович е сериозен удар за US Open, само че и че тенисът е по-голям от който и да е състезател. На конференцията преди началото на шампионата в Ню Йорк вторият подложен разкри по какъв начин се развива възобновяване му и разяснява и други забавни тематики като отдръпването на Серина Уилямс и идното завръщане на Роджър Федерер.

„ Много съм благополучен, че още веднъж съм в Ню Йорк. Не съм бил тук от 2019 година и е в действителност прелестно да се завърна. Този град е едно от най-специалните места в кариерата ми и ще дам всичко от себе си в идващите няколко тренировки, с цел да съм изцяло подготвен за първия мач “ – разяснява четирикратният първенец на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Испанецът бе запитан дали към този момент е изцяло възобновен от травмата в коремната област и дали към този момент може да тренира с стремежи от него интензитет.

„ Последните седмици бяха сложни, защото контузиите от този вид са много рискови. Когато си страдал от такава травма, рискът тя да се появи още веднъж постоянно съществува, защото при осъществяването на сервис коремните мускули понасят огромно натоварване. Нужно е още веднъж да възстановиш гъвкавостта на мускула, което лишава много време. В Синсинати подходих по-лежерно на тренировките. В мача против Чорич не можех да поднасям по метода, по който ми се искаше, само че все пак се борих до дъно. В момента върша всичко допустимо, с цел да бъда на 100 % за първия мач и се надявам, че напъните ми ще бъдат възнаградени “ – отговори международният №3.

„ Относно интензитета на тренировките – към този момент се покачва, само че все пак съм ного деликатен на сервис. Доволен съм от метода, по който играя през последните няколко дни. Изиграх единствено един мач след Уимбълдън, само че от няколко седмици упражнявам с други играчи от Тура и това мнгоо ми оказва помощ. Изиграх няколко сета в последните пет дни, което също е крачка напред. В Синсинати не бях квалифициран изключително добре, само че псоледните ми няколко тренировки бяха много ползотворни “ – добави първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

На въпроса какво мисли за отдръпването на Серина Уилямс, Надал отговори „ За спорта е тъжно, че Серина се отдръпва, само че в това време тя заслужава безусловно всичко, което е постигнала, защото триумфите ѝ са резултат от дълги години на дисциплинираност и отдаденост. Тя е легенда и се надявам, че ще остане покрай тениса под някаква форма, защото това би било доста добре за нашия спорт “.

Надал показа и упованията си за идния шампионат Laver Cup, където още веднъж ще играе един до друг с Роджър Федерер.

„ Всички чакаме с неспокойствие още веднъж да забележим Роджър на корта. Не сме се виждали от доста време и се надявам, че и двамата ще сме здрави и ще се срещнем в Лондон. Това, което доскоро споделих за Серина, изцяло важи и за него. Най-важното е той да е здрав и благополучен. Ако това е по този начин, значи завръщането му на корта е невероятна вест. Можем единствено да благодарим на Роджър за всичко, което е направил за тениса. Сигурен съм, че ще го гледаме в Тура още известно време. Нямам самообладание още веднъж да играя с него “.

Испанецът разяснява и най-обсъжданата тематика от през вчерашния ден насам – фактът, че Новак Джокович няма да играе на Откритото състезание на Съединени американски щати, защото в страната към момента не се позволяват неимунизирани против Covid-19 чужденци. Сърбинът не бе позволен до втори „ мейджър “ шампионат през този сезон, откакто през януари това се случи и на Australian Open, а неговото неявяване значи, че Надал сигурно ще приключи годината като едноличен рекордьор по трофеи от Големия шлем.

„ От доста време беше ясно, че Новак няма да може да играе на US Open, в случай че здравните ограничения не се трансформират. Според мен е доста тъжно, че той не е тук. Винаги е тъпо, когато един от най-хубавите пропуща шампионат от Големия шлем, без значение каква е повода. Жалко е както за почитателите и уредниците, по този начин и за нас, играчите, защото всички желаеме допустимо най-силната скица. От друга страна, както неведнъж съм казвал, тенисът е по-голям от всеки един състезател. Аз също пропуснах много шампионати в последно време и не съм играл на US Open от три години, само че все пак Турът продължава и Земята към момента се върти. Светът ще оцелее доста след мен, Новак и Роджър. Ще дойдат други първенци. Както споделих, скърбя, че Джокович не е тук, само че обстановката е такава, каквато е “ – приключи Матадора.

В първия си мач на тазгодишния US Open Надал ще се изправи против международния №198 Ринки Хиджиката.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР