Рафаел Надал заяви, че мачове като снощния го мотивират да

...
Рафаел Надал заяви, че мачове като снощния го мотивират да
Коментари Харесай

Надал: Невероятна нощ, мачовете с Новак винаги са специални


Рафаел Надал съобщи, че мачове като снощния го стимулират да продължава да играе, само че не знае още какъв брой време му остава на корта. Испанецът се класира за полуфиналите на Ролан Гарос за 15-и път в кариерата си откакто отстрани защитаващия купата Новак Джокович. Надал показа кои съгласно него са били основните моменти в дуела и разяснява решението на уредниците да слагат мача във вечерната сесия.

„Това беше една в действителност невероятна нощ. Много съм разчувствуван, защото тъкмо това са моментите, поради които не преставам да играя. Това обаче беше едвам четвъртфинал, още не съм спечелил нищо. В момента мисля само за идващия мач. Знам по какъв начин се случват нещата в сходен шампионат и съм наясно, че в този момент е момента да си разреша да съм благополучен, защото от на следващия ден ще би трябвало още веднъж да стартира да упражнявам старателно. Аз съм доста постоянен човек от прочувствена позиция и по тази причина считам, че няма да имам проблем с това да се съсредоточвам и на полуфинала да покажа равнището, което демонстрирах днес“ – разяснява Надал на конференцията след дуела.

На въпроса какво значи за него съперничеството му с Джокович, испанецът отговори „Играли сме един против различен на най-големите шампионати и всеки мач против него е специфичен, въпреки фактът, че това беш четвъртфинал, малко промени заряда на дуела. Не мисля за това кой от нас ще приключи кариерата си с повече трофеи от Големия шлем. Вече сме постигнали фантазиите си и не стопираме да творим история. Тримата с Новак и Роджър сме постигнали изумите;ни неща и по тази причина не си изгубвам времето да проучвам кой от нас има максимален късмет да завърши като рекордьор по „мейджър“ титли“.

Световният №5 разяснява и решението на уредниците да слагат мача във вечерната сесия.

„В случая не се окайвам от това, че приключихме толкоз късно, защото ще имам два дни за отмора. Ако пбаче беше единствено един, тогава щеше да е проблем. Разбирам, че малките екрани заплащат доста пари за такива мачове, само че въпреки всичко би трябвало да се откри баланс. При петсетов мач на клей, който стартира в 21:00, е изцяло допустимо да се случи нещо подобно“.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем разкри и дали има възможност скоро да приключи кариерата си. „Публиката на крота ме поддържаше енергично, защото знаеха, че това може да е един от последните ми мачове тук. Правя всичко допустимо, с цел да съм в най-хубавата си форма за всеки мач, само че няма по какъв начин да знам какво ще се случи. Ситуацията с крайници ми е такава, каквато е, и в случай че не намерим решение, ще ми е доста мъчно да продължа. Това е. Наслаждавам се на всеки ден от шампионата и не мисля за бъдещето. Ще продължаваме да опитваме да намерим решение за казуса с крайници, само че досега не успяваме“ – приключи първенецът на Australian Open.

На полуфинала Надал ще се изправи против Александър Зверев, който през вчерашния ден отстрани Карлос Алкарас.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР