Рафаел Надал ще играе на Откритото първенство на Австралия през

...
Рафаел Надал ще играе на Откритото първенство на Австралия през
Коментари Харесай

След година извън корта: Надал се завръща в Австралия

Рафаел Надал ще играе на Откритото състезание на Австралия през януари 2024 година, заяви шефът на шампионата Крейг Тайли, представен от организация " Ройтерс ".

Така ще измине съвсем цяла година, откогато 22-кратният първенец от Големия шлем получи травма - точно в Мелбърн, до завръщането му на корта. Рафа опита да се възвърне за обичания си клей и най-много " Ролан Гарос ", само че без триумф. През юни той претърпя интервенция на тазобедрена става и разгласи, че ще пропусне 2023-а до края.

И че 2024-а ще е последната му в тениса, като желае да се сбогува с публиката на обичаните си шампионати. Но в същото време бъде на равнище.

" Рафа ще се завърне за Откритото състезание на Австралия. Той не е играл съвсем цяла година, само че в последните дни поддържаме връзка с него и удостовери, че ще бъде тук ", съобщи Тайли в изявление за The Today Show в родината си.

Надал получи контузия в мач против Макензи Макдоналд (САЩ), а по-късно видя по какъв начин огромният му противник Новак Джокович печели шампионата, както и още два от общо четирите в Шлема този сезон. Така купите на сърбина станаха 24, а испанецът остана с 22.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР