Рафаел Надал отбеляза своето дългоочаквано завръщане на корта в последния

...
Рафаел Надал отбеляза своето дългоочаквано завръщане на корта в последния
Коментари Харесай

Рафаел Надал се завърна на корта с поражение на двойки в Бризбейн

Рафаел Надал означи своето дълго чакано завръщане на корта в последния ден на изминаващата 2023-а година, откакто испанецът игра в мач на двойки по време на шампионата от сериите АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

Матадора, който пропусна близо година поради контузия, излезе на корта в тандем със своя съотечественик Марк Лопес, само че в последна сметка олимпийските първенци от Рио де Жанейро 2016 отстъпиха на австралийците Марк Пърсел и Джордан Томпсън с 4:6, 4:6.

Надал и Лопес позволиха по един пробив във всеки един от двата сета, като на собствен ред не стигнаха до нито една опция да вземат подаването на техните противници и по този начин закономерно отстъпиха след час и 14 минути игра.

След срещата Рафа още веднъж загатна, че това евентуално ще бъде последното му присъединяване в Австралия, макар че самият той не отписва изцяло шанса още веднъж да го забележим на " Зеления континент " и през 2025-а година.

" Проблемът да кажа, че това ще бъде последният ми сезон е, че не мога да предвидя какво ще се случи на 100 % в бъдеще. Затова споделям евентуално. Много е евентуално това ще бъде последният път, когато играя в Австралия. Но в случай че съм тук идната година, не ми казвайте " ти сподели, че това ще бъде последният ти сезон ", тъй като не съм го споделил 100 %. Никога не знаеш какво ще се случи, нали? Не мога да предвидя по какъв начин ще бъда през идващите шест месеца. Не мога да предвидя дали тялото ми ще ми разреши да се любувам на тениса толкоз, колкото се любувах през последните 20 години ", разяснява 22-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем.

В първия си дуел на сингъл за 2024-а година на Надал му следва безпределно любопитен двубой против някогашния №3 в света Доминик Тийм в откриващия кръг на АТР 250 конкуренцията в Бризбейн. До този миг двамата са се срещали цели 15 пъти, като салдото е 9-6 в интерес на испанеца.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР