Рафаел Надал можеше изобщо да не вземе участие на тазгодишния

...
Рафаел Надал можеше изобщо да не вземе участие на тазгодишния
Коментари Харесай

Надал: Подобни вечери са причината все oще да играя тенис; беше много емоционално

Рафаел Надал можеше въобще да не вземе присъединяване на тазгодишния Ролан Гарос, имайки поради още веднъж появилите се проблеми за него в региона на крайници. Матадора въобще не можеше да се движи по време на последния си дуел от " Мастърса " в Рим против Денис Шаповалов и загуби 15 следващи точки в края на срещата, като никой не вярваше, че Рафа ще може единствено за една седмица да преодолее болежките си. Испанецът пък за следващ път потвърди, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван и през вчерашния ден в профил защитаващия първенец Новак Джокович, който беше считан за главния любимец във френската столица. Левичарят съвсем не смъкна интензитета си в границите на отминалото 4-часово представление и се поздрави с една от най-сладките си победи в миналото, а ето и какви бяха мненията му на последвалата конференция.

Тази вечер е доста прочувствена за мен. Точно такива моменти и мачове са повода към момента да се състезавам. Двубоят беше доста тежък. Новак безспорно е един от най-великите играчи в историята, тъй че постоянно е необикновено предизвикателство да се изправиш против него. Имаме толкоз богата обща история, а през днешния ден добавихме още една глава към нея. Трябва да покажеш най-хубавия си тенис от първата до последната точка, в случай че искаш да победиш Джокович и нищо по-малко не би било задоволително. Честно казано бях сюрпризиран от равнището си на игра, само че " Филип Шатрие " е специфичен корт за мен. Тук би трябвало да демонстрираш оптималното си равнище, защото в противоположен случай нямаш шансове за продължение напред в шампионата, а този ултиматум фактически ти оказва помощ да достигнеш лимита си. Във втория сет позволих прочут спад, което се дължеше на обстоятелството, че не бях привикнал да играя на такива обороти през последните месеци. Смятам, че в действителност бях по-добрия тенисист през по-голямата част от четвъртата част и заслужавах да я измъкна. Наистина е извънредно, че постигнахме всички тези неща дружно с Роджър и Новак и купите от Големия шлем някак губят значение. Ние направихме нещо доста по-важно, а точно да сбъднем нашите фантазии.

Последните месеци бяха доста тежки за мен, както и за останалите хора от щаба ми. Ще кажа единствено това. Сега би трябвало да продължа напред, само че тази нощ е в действителност огромна премия за всички нас. В Рим не бях дружно с моя лекар, единствено че в този момент мога да разгадавам на него и върша всичко допустимо да бъда подготвен за всеки идващ мач. Не знам по какъв начин ще стоят нещата на останалите надпревари, но тук всичко ще бъде наред. Наясно съм, че не знам какво ще се случи с крайници ми и може да играя последния си Ролан Гарос. Засега съм намерил краткотрайно решение и съм си дал нужния късмет да се бори за трофея.

Същевременно това беше едвам четвъртфинал и към момента не съм спечелил нищо. Просто си дадох късмет да се завърна на корта още веднъж след 2 дни. Значи доста за мен да мога още веднъж да бъда част от полуфиналите на Ролан Гарос и в случай че изгубя идния дуел, то несъмнено няма да бъде заради събитието, че не съм бил съсредоточен само върху него. Публиката е невероятна през цялото време на конкуренцията. Може би усеща, че няма да играя в Париж още доста пъти. Невероятно е да усетиш сходна поддръжка на мястото, което е най-специалното за теб през цялата ти кариера и е мъчно да се опише. Не мога да се отблагодаря задоволително на всички фенове, които ме накараха да се усещам по сходен метод " - приключи прочувствено Надал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР