Рафаел Надал и Александър Зверев играят при резултат 1:3 в

...
Рафаел Надал и Александър Зверев играят при резултат 1:3 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Рафаел Надал - Александър Зверев 1:3

Рафаел Надал и Александър Зверев играят при резултат 1:3 в полуфинален конфликт от Ролан Гарос. Мачът е по-специален за испанеца, защото през днешния ден той навършва 36 години.

I СЕТ

Рафаел Надал започва на сервис и завоюва първото разиграване, откакто Зверев прати топката в мрежата и тя излезе в навън. Втората точка за матадора пристигна след нова неточност на германеца и топка в мрежата. Поставеният под №3 сподели отлична отбрана и понижи изоставането си с хубав форхенд по диагонала. Нов мълниеносен форхенд разреши на Зверев да изравни. Надал позволи непредизвикана неточност от бехенд, пращайки топката в мрежата и подари точка за пробив на Зверев. Това стана факт при идващото разиграване, когато германецът пласираше положителни удари и принуди испанеца да играе зад линията, допускайки нова неточност.

Германецът започва с отличен сервис по диагонала и поведе с 15:0. Зверев усили преднината си на 40:0 след нов съвършен сервис, този път по правата и ас. Надал понижи изоставането си след непредизвикани неточности на Зверев. Германецът завоюва подаването си с мощен удар от форхенд. При второто подаване на Надал, германецът още веднъж сподели отлична игра и осъществя бездънен форхенд, само че по-късно испанецът изравни с мощен сервис. Двамата си размениха точки след продължителни разигравания и резултатът бе 30:30. Надал пласира добър сервис и принуди германецът да прати топката в мрежата. След ново положително подаване, Матадора завоюва първия си гейм в мача.

Двамата стартираха с красиво разиграване на мрежата, което бе извоювано от Зверев. След това Саша пласира нов добър сервис и поведе с 30:0. Германецът усили преднината си след неточност на Надал зад линията, само че по-късно и той не бе съсредоточен и прати топката в мрежата.

На четвъртфиналите испанецът надделя Новак Джокович във възвишен дуел. Четирисетовата драма приключи в интерес на испанеца, който се наложи с 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) след 4 часа и 20 минути игра. "Това бе една от тези незабравими нощи. Положих всички старания, с цел да вземам участие в този шампионат в най-хубавата кондиция. Публиката е невероятна още от началото на конкуренцията. Мисля, че те знаят, че няма да играя още доста пъти тук. Не знам какво може да се случи”, разяснява Надал след мача със сръбския тенисист.

„ Както споделих и преди, че ще играя, тъй като преди шампионата направихме всичко, с цел да бъда подготвен, само че не знам какво ще се случи по-късно. Имам нещо в крайници, и в случай че не успеем да подобрим нещата или да намерим някакво решение за това, то става извънредно мъчно за мен. Насладих се на мача, пробвайки се да не мисля какво може да се случи за в бъдеще. Ще се борим да намерим решение”, сподели още той.

От своя страна поставеният под номер 3 в схемата Зверев се класира за полуфиналите, побеждавайки испанския гений Карлос Алкарас в спиращ дъха мач след 6:4, 6:4, 4:6 и 7:6 (7) за 3:21 часа игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР