Радваме се на шарените яйца по Великден, но замисляли ли

...
Радваме се на шарените яйца по Великден, но замисляли ли
Коментари Харесай

Докога е безопасно да похапваме от великденските яйца?

Радваме се на шарените яйца по Великден , само че замисляли ли сте се какъв брой дни след празника е добре да приключим с яденето им ?

Знаем, че суровите яйца не трябва да стоят дълго отвън хладилника, тъй като бързо губят свойствата си. Какво обаче да вършим със сварените яйца?

Повечето хора желаят шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Това обаче не е целесъобразно, в случай че смятате да ги ядете, поучават от.

Ако искате да си спестите стомашно разстройство,  дръжте великденските яйца в хладилника . Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, в случай че яйцата са твърдо сварени, могат умерено да бъдат употребявани в продължение на седмица .

Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа.

Ако желаете да изразходите по-бързо яйцата, вид е да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, филиз зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер, самардала (ако имате от вълшебната старозагорска подправка) и хапвайте на драго сърце.
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?
Съществува обилие от вариации на яйчени салати, тъй че имате широко поле за изява.

В  едно кокоше яйце  се съдържат всички субстанции, които са необходими за създаване на нов организъм, означават още от . Яйцето се счита за пълноценен източник на протеин, т.е. съдържа всички нужни аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира единствено .

Свареното кокоше яйце съдържа около 12 г протеин и обилни количества от витамините А, D, и Е . А по отношение на отричания до неотдавна жълтък, досега няма обосновани научни проучвания, доказващи, че равнищата на холестерол в яйцата са нездравословни.
 Старите митове за великденските яйца  Старите митове за великденските яйца  Старите митове за великденските яйца  Старите митове за великденските яйца
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР