Радваме се, че имаме възможност да подкрепим България да бъде

...
Радваме се, че имаме възможност да подкрепим България да бъде
Коментари Харесай

Австрия подкрепи приемането на България в Шенген

Радваме се, че имаме опция да подкрепим България да бъде призната в Шенгенското пространство. Няма страна в Европа, която да е вложила толкоз по опазването на външните граници.

Това съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц в взаимно изказване с премиера Бойко Борисов в резиденция " Бояна ".

Ще използваме нашето председателство да създадем Европа по-силна, да работи повече по огромните въпроси и по-малките въпроси да остави на обособените страни членки и на районите. На едно мнение сме, че най-сериозната област, в която би трябвало да работим, е сигурността, там би трябвало по-голяма взаимна работа, във връзка с външните граници, изключително за прекъсване на незаконната миграция. Благодаря на България за напъните през последните години, изключително на теб, приятелю, по тази причина, че с такава упоритост се наложи да се спре мигрантската вълна значително , обърна се Курц към Борисов.

По отношение на Западните Балкани Курц сподели, че е значимо за всички Западните Балкани да се поддържат по пътя им към Европа.

Благодаря за политическото и икономическото съдействие, акцентира канцлерът на Австрия и означи, че 350 са компаниите от Австрия, които работят в България . „ Ние сме измежду най-важните вложители в България. Ще се радваме от вашите движимости ръце да продължим председателството по главните насоки”, съобщи още Себастиан Курц.

" Винаги съм казвал, че 2018 година би трябвало да се преглежда като Българо-австрийско председателство. Благодаря за оценката и поддръжката и за желанието да помагаш в опазването на външната граница ", съобщи от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

" Имаме все още нула мигрантски напън. Една-единствена цел си слагаме на срещата във Варна - действието на съглашението, с цел да може тези над 3 млн. и половина мигранти да останат в Турция, за което да си платим, само че да опазим Европа от мигранти ", разяснява министър председателят.

Относно Шенген, Борисов уточни, че всички виждат, че сме се справили.

Какво още разяснява министър председателят прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР