Радвам се, че парите, които дарявам, се разходват по предназначение

...
Радвам се, че парите, които дарявам, се разходват по предназначение
Коментари Харесай

Шефкет Чападжиев: Радвам се, че с парите ми болницата в Мадан изглежда като 5-звезден хотел

„ Радвам се, че парите, които подарявам, се разходват по предопределение и болничното заведение на Мадан през днешния ден наподобява като 5-звезден хотел “. Това сподели пред БНР Шефкет Чападжиев, българин бизнесмен от Чикаго, който от десетилетия и е покровител на родния си град и всяка година се завръща с него за празника му – 21 август.

Благодарение на дарението му от 1 милион $ болничното заведение има ново и съвременно здравно съоръжение и модерно обзавеждане.

С дарените от Шефкет Чападжиев пари са закупени компютърен томограф, синхронизиран дефибрилатор, мобилен цифров рентгенографски уред, преносим ехокардиограф, инфузионни помпи, електрохирургична система, електрически кревати за интензивно поделение, хематологичен анализатор, анестезиологична инсталация, хирургичен инструментариум.

Всички апарати и принадлежности, закупени с дарените средства, са обозначени със специфичен стикер с монограма на донора - „ Chap ”.

Предстои с останалите средства – към 700 000 лева, да бъде закупена още инсталация от най-голям клас – ултразвукова система за акушеро-гинекологична диагностика, универсална видео-ендоскопска система, смесен аудиометър с импедансметър, преносим тестер за проучване на отоакустични излъчвания при новородени и дребни деца, пациентен стол, УНГ юнит с микроскоп и ендоскопи, инсталация за операционен блок, радиочестотен генератор с минимум 10 електрода за безкръвни интервенции, здравна инсталация за параметричен мониторинг, фетален акушерски екран за детски сърдечни тонове, контракции и параметри на родовата активност на майката, бебешка теглилка, видеоколпоскоп, съоръжение за патологоанатомична лаборатория, автоматизиран тъканен процесор, ръчен ротационен микротом, вана за разтягане на срези и доста други.

„ Отбягвал съм да давам дарения на политически организации. Искам да дам там, където всички хора ще го получат. Америка ме възпита по този начин “, споделя българинът, който не не помни родината си и родния град и е уверен, че да тръгнат нещата в България, първо би трябвало да се оправи стопанската система й.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР