Радостна новина сред притесненията около изригването на вулкана Агунг на

...
Радостна новина сред притесненията около изригването на вулкана Агунг на
Коментари Харесай

Българче се роди на Бали, докато вулканът Агунг изригваше

Радостна вест измежду терзанията към изригването на вулкана Агунг на Бали - на острова се е родило българско бебе.
До момента 39 наши сънародници са потърсили подпомагане от спешния щаб на Външно министерство. Второ денонощие хиляди туристи остават блокирани на индонезийския остров, откакто летището беше затворено за още 24 часа.
Сънародниците ни в Бали са в сигурност - в хотелите, в които са отседнали, твърдят дипломатите ни.
„ В четвъртък би трябвало да летим за Бългaрия, единствено че няма да стане - има над 50 000 души общо, които чакат за полети тук. Над 500 полета са анулирани и би трябвало да изчакаме да ни пристигна редът, това е единственият проблем тук сега. В момента на летището има даже оркестър, раздава се храна и вода, само че хората са обезпокоени, тъй като не знаят докога ще продължи това”, съобщи Георги Ковачев пред bTV.
Георги е на петдесетина километра от вулкана, настанен при другари. „ Даже една добра вест - хората през днешния ден изписаха тяхното дете, роди се бебе на 27-и сутринта, тъкмо като изригна вулканът”, добави той.
Бебето се споделя Аурора и в действителност е на половина българче, на половина индонезийче.
" Пътувайки с колата към болничното заведение и към този момент в родилното поделение, ни настигна новината, че е изригнал вулканът Агунг. Имахме две вести - това, че имаме внучка и че е изригнал вулканът”, описа Ирена Беневска, баба на бебето и гражданин на остров Бали.
От Външно министерство още един път припомнят на сънародниците ни да не навлизат в 10-километровата ограничаваща зона към вулкана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР