Радостин Василев вероятно е неосведомен или подведен“, заяви президентът на

...
Радостин Василев вероятно е неосведомен или подведен“, заяви президентът на
Коментари Харесай

Дафовска отговори ударно на спортния министър

„ Радостин Василев евентуално е неуведомен или измамен “, съобщи президентът на БФБиатлон
Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска отговори на обвинилия в неистина министър на младежта и спорта Радостин Василев, който отхвърли изказванията й, че биатлонът го кара на мускили и заеми, а спортистите и треньорите работят без заплати.

Спорът сред Дафовска и Василев се разгоря в обществената мрежа „ Facebook “, където олимпийската ни шампионка излезе с послание, което публикуваме без редакторска интервенция:
„ Скъпи другари,

Агресията не постоянно e добър консултант. Не мога да си обясня настървението, с което министър Радостин Василев нападна законните управления на българските спортни федерации. Отказът му да се срещне с президентите на федерациите е отвод да чуе техните проблеми, само че и техните оферти за усъвършенстване на активността. Същевременно, до момента в който министър Василев е по този начин е „ кардинален “ в желанието си да не се вижда с шефовете на обособените спортове, същият към този момент одобри в кабинета си представители на „ опозицията “ в българския биатлон. Как за мен - като законен началник на този спорт, вратата на кабинета му е затворена, а за водачите на опозицията – необятно отворена…

Министър Василев евентуално е неуведомен или е измамен, защото в последните 10 години българският биатлон е спечелил 22 медала и записал 69 класирания в Топ 10 на огромни шампионати - европейски и международни шампионати и купи. Наред с цитирания от него международен вицешампион, европейски първенец и притежател на Световната купа за младежи Благой Тодев, България завоюва бронз при девойките от шампионата на планетата в Съединени американски щати тази зима и това би трябвало да е известно на един министър на спорта. Също по този начин, в случай че беше ревизирал, Радостин Василев щеше да открие, че на миналогодишното международно младежко състезание България има 4 класирания измежду първите 10 на планетата. А и когато прави оценка активността на федерацията в последните 10 години, един министър би трябвало да знае, че от 2019 година българският биатлон има международен вицешампион за мъже (определен и за Спортист № 1 у нас за годината), което не се бе случвало в никакъв случай до момента в историята.

В интерес на истината БФ Биатлон се е разплатила с Национална агенция за приходите предишния петък, а закъснението е заради забавените към този момент три месеца бюджетни средства към всички федерации, което се случва за първи път в Министерството на младежта и спорта. Това е доста по-голям проблем за целия българския спорт, в сравнение с цитираните наредби и нормативни уредби. Защото поради безпаричието се наложи с персонални средства да плащаме настоящите разноски и заплати на състезатели и треньори.

Убедена съм, че борбата и отводът от разговор не са в интерес на българския спорт. Министър Василев има подадената ми ръка за положителното бъдеще на българския биатлон... “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР