Радостин Василев, спец по спортно право, оглави правната комисия в

...
Радостин Василев, спец по спортно право, оглави правната комисия в
Коментари Харесай

Спортен адвокат движи законите на държавата

Радостин Василев, познавач по спортно право, оглави правната комисия в Народно събрание
Бил е правист на ЦСКА, след него клубът банкрутира

Спортният юрист Радостин Василев ще движи законите на страната като новоизбран началник на правната комисия в Народното събрание.



Радостин Василев на подготовка във фитнес зала.

“През последните 13 години адв. Василев е един от дребното експерти в България, които се занимават с интернационално спортно право. Има десетки оповестени публикации и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и интернационално равнище и е съветвал и съветва огромен брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е ръководещ сътрудник в адвокатско сдружение “Радостин Василев”. Така е показан адв. Василев в партийния уебсайт на “Има подобен народ”.

Най-шумното спортно дело, с което се е занимавал адв. Василев, бе за рухването на глобите против федерацията по щанги през 2015 година. Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) завоюва делото против Международната федерация за анулация на наложената санкция от 500 000 щатски $.

Най-деен обаче адв. Василев беше при “Титан” в ЦСКА, когато А. Томов го уволни, а след него клубът банкрутира. Той изкара няколко години като правист в ЦСКА, а те са свързани и с оповестяването в неплатежоспособност на бившето акционерно сдружение.

Адвокатът стартира работа на “Българска армия” при първото ръководство на Александър Томов и си потегли малко след края на ерата “Титан”. Именно при предприемачите Димитър Борисов и Иво Иванов юристът имаше и най-вече пълномощия. През този интервал знайни и незнайни футболисти, треньори и чиновници осъдиха клуба за неизплатени пари.

Василев постоянно обещаваше, че ще завоюва делата, само че в последна сметка ЦСКА банкрутира. Реално юристът бе освободен от изпълнителния шеф Александър Тодоров, изпълнителен шеф при второто ръководство на Томов. Успя да си вземе парите от ЦСКА с помощта на цесия, направена от мениджъра Георги Градев.

Последната му работа бе в Правната комисия на Българската федерация по волейбол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР