Радослав Кошков е генерален мениджър на Schneider Electric за България,

...
Радослав Кошков е генерален мениджър на Schneider Electric за България,
Коментари Харесай

Радослав Кошков: NET ZERO трябва да се разглежда като бизнес цел

Радослав Кошков е общоприет управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. Има магистърска степен от Френския електротехнически факултет на Технически университет - София, както и професионален документ по мениджмънт от Open University (UK) от партньорската им стратегия с Нов български университет и равнище 3 в лидерската стратегия INSEAD.Кошков ще взе участие като преподавател в, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 23 ноември.
Компанията бе отличена с първата позиция в класацията на Corporate Knights Global 100 Index за най-устойчивата в света през тази година. Как се случи това?
Тази премия е огромно самопризнание и носи задоволство на всички в компанията, само че несъмнено не е щастлива случайност. Schneider от години следва устойчиви политики, слага си съответни цели, напредъкът по които регистрира, както и прави годишно нефинансово обявяване. Когато имаш тактика и я следваш, идват и резултатите. Може ли да разкажете малко повече за вашия Zero Carbon Project и по какъв начин стимулирате вашите сътрудници също да следват климатичните цели? Важно е да се слагат цели, които са съответни и изпълними, само че са и задоволително амбициозни. За нас е от основно значение да се осъзнае една елементарна истина: задачите за резистентност не са нещо друго от бизнес задачите. Всяко икономисване на излъчвания и сила, всяко покачване на успеваемостта, всяко отстранено разхищаване има финансово измерение. Ефективното и стабилно дружество не е някаква неразбираема зелена полезност, лимитирана само до рекламна стойност. Това е ясна бизнес цел, която визира финансите, дълготрайното развиване и цялостната известност. Важно е да реализираме точно това осъзнаване какво съставлява " резистентност ". Какво от тези неща се ползва в България и по какъв начин компанията оказва помощ за намаляването на въглеродните излъчвания тук? Реклама Компанията има интелигентна фабрика у нас, която дава отговор на доста високи стандарти на работа. " Умна " в тази ситуация значи доста високо равнище на вътрешногрупова сертификация, както и публично самопризнание от страна на българската страна посредством особено съглашение, подписано с Българска организация за вложенията. В това дружество имаме ясни цели за понижаване на потреблението на сила, което се реализира посредством успеваемост. Това носи понижаване на отпечатъка от активността ни, само че съставлява оптимизация във всяко отношение и не на последно място е и финансово дейно - тъкмо както към този момент коментирахме. Смятате ли, че европейската Зелeна договорка и самодейността Fit to 55 са постижими и биха обезпечили стремежи резултат?
Тъй като навлизат в политически направления, тези тематики будят спор, който от време на време несъзнателно изпуска най-прагматичното. Глобалното ползване на сила единствено и само ще пораства, като се чака до 2050 година да се удвои по отношение на сегашните си равнища. Немислимо е да не подхващаме нови подходи, с които да се приспособяваме към тази нова действителност. Schneider Electric се намира от двете страни на уравнението - може посредством своя метод на работа и своите интервенции да понижава своя личен отпечатък, само че, въпреки това, може да предложи на доста компании софтуерните решения, с които и те да посрещнат тези нови условия. Приоритетно работим и с доставчиците ни за разбиране на нашите практики на работа. Какво съгласно вас е основното решение (като технология) за декарбонизирането на стопанската система?
Няма по какъв начин да прескочим регулаторната рамка, тъй като бизнесите оперират съгласно нея. По-гъвкавите ще осъзнаят ролята си на участници в обществото и стартират дейности самодейно, само че същинската всеобща смяна се нуждае от деяние на всяко равнище. На 23 ноември ще се организира, проведена от " Капитал ". Събитието ще бъде в хибриден формат и има за цел да показа опциите за бизнеса, които предлага преходът към резистентен стопански напредък. Форумът ще послужи като платформа за работа в мрежа и основа за развиването на сполучливи начинания за публично-частно партньорство.Ще бъдат прегледани следните тематики: " Как да подготвим пътя към стопанска система с нулеви чисти излъчвания " ; " Цели на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата - какво следва за бизнеса " ; " Инвестиране в готови за бъдещето бизнес модели и основаване на условия за резистентен напредък " ; " Внедряване на технологии и поддръжка за нововъведения в промишлеността " ; " Политическа и правна рамка " ; " Декарбонизация на енергийния бранш " ; " Въвеждане на по-чист и по-екологичен превоз " ; " Чисти оперативни модели за водещите бизнес браншове " ; " Примери за триумфи, благоприятни условия и провокации ".Лектори ще бъдат представители на Европейски Съюз, изпълнителни шефове и членове на бордове, представители на експертни центрове, водачи от индустриалния бранш, представители на държавното управление, представители на органите за локално самоуправление.КЪДЕГрандхотел " Милениум " - СофияМоже да се регистрирате и закупите билети. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР