Радио Варна Министерството на образованието обяви, че ще осигури лаптоп или

...
Радио Варна
Министерството на образованието обяви, че ще осигури лаптоп или
Коментари Харесай

Училище във Варна осигури компютри за учениците си чрез дарения

 Радио Варна Министерството на образованието разгласи, че ще обезпечи преносим компютър или таблет на учениците в страната, които нямат устройства у дома, с цел да се включат в отдалеченото образование. Докато поръчките бъдат събрани ще мине време, по тази причина доста шефове на учебни заведения в страната приканиха посредством обществените мрежи за дарения на крайни устройства.

По този метод варненското Основно учебно заведение " Васил Друмев “ съумя да обезпечи устройства на всичките си възпитаници, оповестява Радио Варна.

Директорът Красимир Димитров насочва зов към другари във фейсбук страницата на учебното заведение. Има потребност от 8 крайни устройства. Отзовават се доста хора, в това число и такива, които не са свързани с учебното заведение. За ден компютрите са открити, а през днешния ден и последните два стигнаха до нуждаещите се деца.

В момента всички 516 възпитаници на ОУ " Васил Друмев " се образоват отдалечено. По-големите са обединени по класове в групи в обществените мрежи, само че най-удачна е платформата Школо.бг, защото през нея образованието се прави офлайн, сподели шефът. Така е по-лесно както са дребните възпитаници, по този начин и за родителите им, които вървят на работа. В платформата се изпращат линкове към уроците и домашните, а децата учат благодарение на родителите си и в комфортно време.

Благодарение на донорите крайни устройства са обезпечени и на фамилии с по две деца, които  няма по какъв начин да бъдат по едно и също време на учебно заведение с едно устройство, защото занятията се организират единствено заран.

Общо 14 деца се нуждаеха от крайни устройства в учебно заведение, сподели Красимир Димитров. 8 са обезпечени от дарения, останалите са устройства на учебното заведение - най-вече таблети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР