Радев започна консултациите с председателя на Народното събрание Росен Желязков.

...
Радев започна консултациите с председателя на Народното събрание Росен Желязков.
Коментари Харесай

Радев започна консултациите за назначаване на служебен премиер

Радев стартира консултациите с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков., че виждат " нулева  опция " Желязков да е длъжностен министър председател.

 

Президентът Румен Радев ще се срещне през днешния ден и с шефа на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

В изискванията на новата Конституция, Парламентът ще продължи да работи по време на служебното държавно управление.

Самото служебно държавно управление пък може да бъде ръководено от министър-председател, назначен от президента измежду тъкмо избрани хора - ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител. По тази линия президентът към този момент уточни, че може да има конституционна рецесия.

 

Заместник-обмудсмана, което значи, че изборът се стеснява.

 

Председателят на Народното събрание в оставка е Росен Желязков от ГЕРБ- СДС; шеф на Българска национална банка е Димитър Радев; подуправители на Българска национална банка са Андрей Гюров, някогашен народен представител от ПП-ДБ, Петър Чобанов, някогашен народен представител от Движение за права и свободи и Радослав Миленков; ръководител на Сметната палата е Димитър Главчев, някогашен народен представител от ГЕРБ; заместник-председатели на Сметната палата са Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров, а омбудсман на Република България е проф. доктор Диана Ковачева.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР