Радев коментира темата след срещата с албанския си колегаРумен Радев

...
Радев коментира темата след срещата с албанския си колегаРумен Радев
Коментари Харесай

Радев за F-16: Правителството трябва да вземе изключително тежко решение

Радев разяснява тематиката след срещата с албанския си сътрудник

Румен Радев с коментар за самолетите F-16. Президентът напомни за какво през 2016 година е наложил несъгласие на решението на Народното събрание за закупуването на първите осем F-16, осведоми

„ Не поради самолета. Той ни дава прелестни бойни качества. Наложих несъгласие за метода, по който беше подписан този контракт от българската страна. Тогава ясно споделих, че държавното управление по това време крие действителната цена от българската общност. Реалната цена, която ни се оферираше, беше 3 милиарда лева”, посочи той.

По думите му държавното управление тогава е взело решение да ореже безобразно пакета. „ Тогава заявих, че тази цена ще се върне на 3 милиарда Тогава ви убеждаваха, че вторият пакет от осем самолета до цялостна ескадрила ще бъде по-евтина. Сега видяхте ли - още веднъж предлагането е 3 милиарда и няма по какъв начин да бъде иначе”, добави президентът.

Радев изясни, че в случай че желаеме този аероплан да лети в България, да разполага с цялото съоръжение и услуги, това е цената - 3 милиарда за втората половина. „ Сега държавното управление би трябвало да вземе извънредно тежко решение. Дали ще имаме ескадрила, която дружно с инфраструктурата, ще коства на България 5,5 милиарда, дали можем да си го позволим в този момент при разсрочено плащане”, сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР