Радев гневно: МС не е внасял решение за назначаване на

...
Радев гневно: МС не е внасял решение за назначаване на
Коментари Харесай

Радев гневно: МС не е внасял решение за назначаване на посланик в Украйна

Радев яростно: Министерски съвет не е внасял решение за назначение на дипломат в Украйна. Президентът Румен Радев за втори ден изпрати до медиите остра позиция против назначението на Николай Ненчев на поста дипломат на България в Украйна.

SafeNews разгласява позицията без редакторска интервенция:

В отговор на изпратените въпроси и на спекулациите, че президентът е повода в Украйна да не бъде назначен български дипломат, заради отхвърли на президента да назначи на поста Николай Ненчев през лятото на 2023 година, от прессекретариата на президента осведомят, че:
В рамките на съгласувателната процедура за назначението на нови български посланици през октомври 2023 година в президентската институция са постъпили редица стимулирани от министъра на външните работи оферти. Сред тях е и предложение за назначението на различен претендент за ексклузивен и пълномощен дипломат в Украйна, като президентът е почел претекстовете на външния министър.
Установената процедура планува след привършване на процедурата по координиране, да се одобри Решение на Министерския съвет. Тези решения се изпращат до Администрацията на президента, което е съображение за издаване на декрет от президента. До през днешния ден решение за назначението на ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Украйна, след съгласувателната процедура от октомври 2023 година, не е внасяно в президентската институция.
Отговор на въпроса за какво не е приключена процедурата за назначението на оферти от Министерство на външните работи претендент, следва да се търси там.

Радев яростно: Министерски съвет не е внасял решение за назначение на дипломат в Украйна 24.07.24 08:33 Пеевски изпрати в Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата и ДАНС отчета за корупцията в митниците 24.07.24 08:05 Северна Корея пусна балони с отпадък покрай южнокорейския президентски комплекс (СНИМКИ) 24.07.24 07:51 Земетресение разклати Гърция 24.07.24 07:20 ИЗВЪНРЕДНО! Бързият трен София – Варна дерайлира 24.07.24 07:10

напрежение породи сред „ Дондуков ” 1 и „ Дондуков ” 2. Повод за напрежението стана решение на Министерския съвет да назначи за краткотраен дипломат в Украйна Николай Ненчев – някогашен министър на защитата. Радев съобщи, че ходът не е координиран с Президентството. От своя страна служебният министър председател Димитър Главчев сподели, че са спазени всички процедури.

Източник: Прессекретариат на президента

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР