Радан КъневНищо смешно не виждам в днешния 1 април и

...
Радан КъневНищо смешно не виждам в днешния 1 април и
Коментари Харесай

Докато в Кремъл постоянно е 1-ви април, русофилите търсят оправдание за всяко дело на поредния дементен самодържец

Радан Кънев

Нищо смешно не виждам в днешния 1 април и въобще не ми е до смешки (макар " шутката " на #Путин за газа в рубли да дава изобилен материал...). Напротив - желая извънредно съществено да се обърна към откровените русофили, хората, които са подготвени - от историческа признателност, културно поклонение, езикова непосредственост, биографична съгласуваност - да поддържат постоянно " Россия ". И търсят рационализации и оправдания на всяко дело на следващия дементен самовластник.

Не Ви ли стяга сърцето, когато Путин активизира 135 000 деца от същия, обичания Ви съветски народ? Представяте ли си по какъв начин извлачват бедния Ванка от калното му село, по какъв начин плаче бабушката, по какъв начин пияният татко трагически не осъзнава какво толкоз се случва, само че усеща, надълбоко в безкрайната си и безсмъртна душа усеща, че е нещо тъжно и неправилно? Как пращат Ванка - изцяло неопитен и необразован, необразован младеж с блестящи житейски вероятности да опознае прилежащия град някой ден - да стреля по хора, които приказват същия език, да обсажда и унищожава градове, в които в учебника му написа, че живеят руснаци? Да гледа по какъв начин хвърчат крайниците на другите ребята и по какъв начин изнасят телата им, до момента в който изцяло се дехуманизира и се трансформира в едно малко страшилище... И до момента в който най-после бъде убит от братовчед си, който - за разлика от него - знае за какво се бие и какво брани?

И по този начин - 135 000 пъти. 135 000 съветски ориси, вечно прекършени, тъй като дементният самовластник, без да знае за какво е почнал войната, знае, че животът му свършва с нея? 135 000 фамилии, чиято единствена - и немалка - виновност е тъпото примирие, с което, по древен табиет, одобряват самодЕржието за естествено агрегатно положение на обществото...
Или не Ви тревожи, тъй като Самодържецът и Народът са едно, и до момента в който Той е жив и на власт, тези, които умират за Него, са без изключително значение? Мужици, пушечно месо. Ако не е патронът на братовчеда, хероинът, СПИН, хепатитът или най-после - цирозата, по този начин и по този начин ще свършат същата работа? Заради същото жалко примирие...
Или просто вярвате на шутката му, че тези деца няма да бъдат пращани в " горещи точки "? Моля Ви... Днес е 1 април. Всъщност, в Кремъл непрекъснато е 1 април.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР