Радан Кънев /ДСБ/, който беше избран за евродепутат от Демократична

...
Радан Кънев /ДСБ/, който беше избран за евродепутат от Демократична
Коментари Харесай

Радан Кънев, "Демократична България": Трябва ни организационно заздравяване в по-малките градове

Радан Кънев /ДСБ/, който беше определен за евродепутат от " Демократична България ", счита, че резултатът от изборите е ненадейно мощен по отношение на прогнозите. Разговорът с него е за желанията на обединяването.

Г-н Кънев казахте, че няма време за отмора и към този момент сте в акция за локалните избори...

- Със сигурност локалните избори ще бъдат основен миг, тъй като там би трябвало да се наложи една политическа опция и там третото място не е триумф. Да не приказваме за петото, което в този момент е триумф за нас. Там има единствено първо и второ място. Така че ще би трябвало доста сериозна консолидация и доста тежка борба.

Интервю с Радан Кънев откакто стана ясно, че е определен за евродепутат от " Демократична България ".

Гледайки резултатите до момента, в градовете с по-малко население от Русе, не минавате и 4%. Как мислите, че е допустимо да се стигне до хората в по-малките обитаеми места и за какво тези хора не ви припознават като опция?

- Това е много естествен резултат за нас - по принцип ползата към европейските избори е невисок, в дребните градове процентът следен избор или избор на напълно твърди партийни ядра е доминиращ. Ние нямаме твърди партийни ядра в този вид градове. Тоест, имаме потребност от организационно укрепване. Това е ясно на всички. " Демократична България " в този си тип е очебийно софийска групировка. Това е проблем, който би трябвало да решим на локалните избори. Те са освен предизвикателство, те са и решение, тъй като с тези резултати не сме конкуренция на локални избори.

А грешките в акцията и интервала преди този момент, защото вие от една година действително работите за явяване на тези избори... Какви неточности виждате?

- Аз влязох 40 дни преди изборите. От тези 40 дни, 10 бяха празници. В момента ми е доста мъчно да проучвам неточности. Благодаря от сърце на всички хора, които с включиха в акцията, като деятели, като щабове, като доброволци, на всички, които гласоподаваха. След като забележим данните по секции, ще оценим грешките. Мисля, че акцията беше доста мощна. С този запас беше ненадейно мощна. И резултатът беше непредвиден по отношение на прогнозите.

В европарламента защо ще се борите? Мислите ли, че е допустимо да работите с Европейската национална партия /ЕНП/, от чието семейство е ДСБ, без да работите с ГЕРБ? Някаква колизия виждате ли?

- Моите цели и нашите, като коалиция, са ясни. Те са поредно защитавани през цялата акция, ние за тях сме получили доверие. Така че с който можем да работим, каквито болшинства можем да градим, с цел да бъдат те предпазени, толкоз по-добре. Това не включва единствено ЕНП, тъй като ЕНП явно е доста, доста надалеч от болшинство. Тежки задания ще бъдат основаването на болшинства в този европейски парламент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР