Работодателят на задържания хакер Кристиян Бойков категорично не смята, че

...
Работодателят на задържания хакер Кристиян Бойков категорично не смята, че
Коментари Харесай

Работодателят на обвинения хакер: Не е замесен в кибератаката

Работодателят на арестувания хакер Кристиян Бойков изрично не счита, че той е забъркан в хакерската атака против Национална агенция за приходите и най-вероятно е наклеветен. В „ Тази заран ” по bTV Георги Янков, който е управител на компанията за киберсигурност, където Кристиян работи, го дефинира като „ страховит експерт ” и човек, на който може да се разчита.

Той описа, че Кристиян е бил сюрпризиран от ареста, само че се е държал извънредно умерено.

„ Макар и на 20 години, той е доста зрял човек. Ние бяхме шокирани ”, добави Янков.

Той е изумен, че от ГДБОП са реагирали толкоз бързо и за по-малко от 24 часа към този момент са имали данни за причинителя. По думите му те доста добре познават Кристиян.

Георги Янков не счита, че той е целял да търси някаква известност.

 „ Самият факт, че това действие е осъществено през операционната система „ Уиндолс ” значи, че го е направил дилетант, а не експерт. Всички експерти работят с „ Линукс ”, съобщи един от юристите на Кристиян - Георги Стефанов.

Той описа, че Кристиян му е споделил, че съгласно него е „ натопен ” поради работата му върху съществени планове, а компанията имала проблеми с конкуренцията. Споделил е и че цяла нощ са се опитвали да го накарат да признае, че е причинителят на това действие. 

„ Самото обвиняване против него обективно е негодно ”, на мнение е Стефанов.  

 „ Смятам, че обстановката се разви по извънредно циничен метод. Абсурдно е да бъде повдигнато обвиняване на 24-ия час с разпореждане за привличане, в което претекстовете са четири реда, а прессъобщението на прокуратурата да съдържа претекстове от четири страници. Ние научихме от него какви доказателства те имат. Това е нечувано ”, съобщи Любен Казанлиев, който също е юрист на Кристиян.

Той е на мнение, че тежкото обвиняване против него към сегашния миг е за да се задържи в ареста.

Оттук нататък юристите му ще се борят той да бъде освободен, разчитайки на справедливостта и неналичието на доказателства.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР