Работодателските организации са недоволни от това, че оставката на шефа

...
Работодателските организации са недоволни от това, че оставката на шефа
Коментари Харесай

Бизнесът остава против шефа на НЕК. Петкова: Не е време за оставки

Работодателските организации са недоволни от това, че оставката на шефа на " Националната електрическа компания " (НЕК) Петър Илиев не бе призната от притежателя на сдружението – " Българския енергиен холдинг " (БЕХ). Енергийният министър Теменужка Петкова обаче отбрани това решение с аргумента, че моментът не е подобаващ за оставки.

Миналата седмица Петър Илиев подава оставката си пред " Българския енергиен холдинг ", чийто съвет на шефовете самият той ръководи. Мотиви за желаното отдръпване не бяха посочени, само че се твърди импровизирано, че решението е било взето поради офанзивите на бизнеса против НЕК и провежданите от държавната компания търгове на борсата за ток. Също без никакви причини, в сряда от БЕХ оповестиха, не неговата оставка е отхвърлена.

Така Илиев, който от пет години е отпред на електрическата компания, остава отпред.

Това решение в четвъртък бе предпазено от енергийния министър, по чиито думи съветът на шефовете на БЕХ, решил, че не е удачно да бъде призната тази оставка. Илиев е експерт в региона, с която се занимава, мина се през доста тежки моменти, положението на НЕК е доста по-добро, нормализирано, сдружението заплаща своите отговорности, съобщи Теменужка Петкова.

" Той е шеф на „ Българския енергиен холдинг “ (БЕХ) към този момент пета година. Премина се през доста тежки моменти, знаете в какво положение бе НЕК. Сега нейното положение е доста по-добро, нормализирано, НЕК заплаща своите отговорности. Смятам, че моментът в действителност не е подобаващ за приемане на сходен вид оставки ", сподели Петкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР