Работодателските организации подкрепиха подхода с удължителен закон, изхождайки от създалата

...
Работодателските организации подкрепиха подхода с удължителен закон, изхождайки от създалата
Коментари Харесай

Работодателите на среща с ПП: Подкрепяме удължителния закон за бюджета

Работодателските организации поддържаха метода с удължителен закон, изхождайки от създалата се процедура предходната година. Така се постъпи, когато нямаше постоянно държавно управление. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев по време на среща с представители на " Продължаваме промяната ".

Той означи като причина за по-ниския предстоящ недостиг неизпълнението на финансовата стратегия. (ПП) не отхвърли това, само че уточни, че също така, приходите ще са с към 2 милиарда лв. повече от предстоящото. " Към момента всички заеми, които са взети, стоят в сметката на държавното управление в Българска народна банка. Нямаме употребявани средства за заплати и  пенсии и най-вероятно към края на годината няма да имаме. Заемите ще бъдат напълно за финансовата стратегия, в случай че изобщо бъдат употребени ", уточни той.

Василев означи, че в ревюто на Васил Велев е стояло догатката, че ще има постоянен кабинет, което по думите му най-вероятно няма да се случи. " Миналата година, когато бе признат удължителният закон, беше 13-ти декември и нямаше време. Имаше и обезпечен постоянен кабинет, който към този момент бе почнал работа по подготовката на бюджет, който беше  признат през февруари. Ако влезем в хипотезата да няма постоянен кабинет, няма да има време да се прави бюджет от нулата. Еда бюджетна процедура от този вид е месец-месец и половина. Тогава общата ни цел за влизане в Еврозоната ще бъде осуетена, тъй като това няма по какъв начин да стане с удължаващ закон ", разяснява той.

Мария Минчева от Българска стопанска камара означи, че за бизнеса е най-важно да има предвидимост и постоянен бюджет. " Най-важното е, че бюджетът е еманацията на политиките, които се вършат от едно държавно управление. Политическата рецесия за нас е доста по-притеснителна от това, че ще работи същият бюджет ", означи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР