Работодателите от четири бизнес организации, обединени в Асоциация на организациите

...
Работодателите от четири бизнес организации, обединени в Асоциация на организациите
Коментари Харесай

Работодатели настояха за отмяна на решението на регулатора за цената на природния газ от 1 ноември

Работодателите от четири бизнес организации, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР), настояха за анулация на решението на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), с което цената на природния газ стана малко над 93 лева за мегаватчас през ноември. С писмо до ръководителя на КЕВР Иван Иванов, публикувано и до медиите, те желаят регулаторът да анулира решението си за цените на газа от 1 ноември.

На тази дата комисията се произнесе, че цената за топлофикациите и газоразпределителните сдружения ще е 93.19 лева за мегаватчас вместо 124.76 лева, както беше първичното предложение на " Булгаргаз ". За бизнеса обаче цената остана 119.87 лева, което е нарастване с 27%.

Според работодателските организации свободният пазар е съкрушен от регулации и това ускорява монопола на публичния снабдител " Булгаргаз " и използването на кръстосаното субсидиране сред битовите консуматори и бизнеса. Това е неразрешено от Европейската комисия, се споделя в позицията на бизнес организациите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР