Работното място, в което хората могат да се доверят един

...
Работното място, в което хората могат да се доверят един
Коментари Харесай

7 токсични навика, които могат да унищожат всяка компания

Работното място, в което хората могат да се доверят един на различен и да си сътрудничат за общото богатство, е по-продуктивно и сполучливо от всяко друго. Логично следва, че работното място, в което хората са обезкуражени и несигурни, води до противоположните резултати.  

Има доста разнообразни аргументи, които способстват за ниския работен дух и неналичието на мотивация. Някои са явни, други по-малко. Моят професионален опит ме е научил, че най-трудните за различаване и разрешаване проблеми идват от един постоянно срещан феномен, прочут като отровен чиновник.

Забелязал съм, че честото припомняне на признаците, присъщи за този проблем, ми оказва помощ да се оправя по-добре с неговата предварителна защита и разрешаване,  когато той е налице.  Това са 7 навика, които са присъщи на токсичните чиновници:

1. Клюкарстват за сътрудниците си

Това е най-лесният за различаване обезпокоителен признак. В параноичния и леден свят на токсичните персони, този табиет няма еднакъв. Бягайте от клюките и слуховете като от чума. Веднага прекъснете тяхното разпространяване, в случай че това се случи във ваше наличие, и обучете вашите мениджъри да вършат същото.

2. Отказват да не помнят старите вражди

Токсичните персони не приключват враждите, които са си основали през годините, даже в случай че са получили опрощение за нанесената засегнатост. Враждата им оказва помощ да играят ролята на жертва и им дава опрощение да се държат грубо и цинично с останалите.

Враждата е нещо доста по-различно от обидата. Тя е дейна злост, която отхвърля да бъде заличена, каквото и да се случва. Освен това, тя коства доста сила както на индивида, който не желае да я не помни, по този начин и за хората към него. Ако ваш чиновник отхвърля да приключи този спор, може би е време вие да се откажете от него.

3. Те са пасивно-агресивни.

Да кажем, че Лиса е ядосана на Джон, който непрекъснато прекъсва нейната презентация. По време на обедната отмора Лиса седи с група сътрудници и им приказва за Джон.

„ Знаете ли какво ненавиждам? Хора, които не стопират да те прекъсват до момента в който приказваш. “, споделя Лиса. Знаете ли кое е по-лошото? Хора, които маскират своята неприязън под формата на общи наблюдения. Пасивно-агресивното поведени може да унищожи всеки екип. Когато някой се държи непристойно и непрофесионално с вас,  говорете непосредствено с него и му кажете какво ви тормози в държанието му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР