Работниците в южноафриканска мина са започнали да излизат отново на

...
Работниците в южноафриканска мина са започнали да излизат отново на
Коментари Харесай

Ситуация със заложници в мина Gold One: южноафрикански миньори разказват за бягство

Работниците в южноафриканска мина са почнали да излизат още веднъж на повърхността, откакто са били държани подземен в продължение на три дни в полицията провокират обстановка със заложници.

Заложници, въоръжени с оръжия като палки и минни принадлежности, са държали повече от 500 миньори в мината Gold One, сподели полицията на Сряда.

Миньорите бяха хванати в капан измежду спор сред два профсъюза.

Националният Синдикатът на миньорите (NUM) съобщи, че „ хулигани “ са държали членовете му срещу волята им.

Но съперничещата Асоциация на миньорите и профсъюз на строителите (Amcu) отхвърли да е блокирани служащи в мината, ситуирана покрай Йоханесбург. Amcu настоя, че миньорите са били там непринудено и са организирали „ седнал “ митинг.

Повече от 100 чиновници излязоха още веднъж от мината в сряда сутринта. Един служащ, който пожела да остане неизвестен, сподели пред BBC: „ Излязох принудително, тъй като се тревожех за здравето си. “

" Lwazi " сподели, че имаше известна съпричастност към Amcu, която се бори за правно признание в мината от към пет месеца. В момента NUM има съглашение за „ затворен магазин “ с мината Gold One, което значи, че е единственият профсъюз, който има право да съставлява служащите там.

„ Въпреки че съм склонен с битката за различен профсъюз, който да получи право да се провежда в мината… Не мога да кажа, че поддържам метода, който са подхванали “, сподели Лвази.

Опасният свят на незаконния рандеман в Южна Африка. Имат ли синдикатите бъдеще в Южна Африка?

Семействата на служащите се събраха пред мината в сряда в очакване на своите близки да се появяват.

Една жена сподели на BBC, че е била на лагер от понеделник сутринта, откакто брачният партньор й не се е върнал от промяната си предната вечер.

" Боли ме. Не знам по кое време брачният партньор ми ще се върне. Не е добре... има туберкулоза.

" Съпругът ми изкарва прехраната. Дори се опасявам да се прибера у дома, защото няма да мога да давам отговор на въпросите на децата си “, сподели тя. интервюиране на миньори, до момента в който напущат мината.

" Тези, които интервюирахме, ни споделиха, че са държани срещу волята си. Казаха ни за 15 заложници. Не можем да кажем към кой профсъюз принадлежат тези похитители на заложници “, сподели тя.

Ръководството на мината повтори оценките на полицията и NUM, че миньорите са били държан за пленник.

Amcu упрекна шефовете на Gold One в скрит план с NUM, обвиняване, което мината отхвърля.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР