Работниците в най-голямото пристанище в Обединеното кралство започнаха стачка в

...
Работниците в най-голямото пристанище в Обединеното кралство започнаха стачка в
Коментари Харесай

Стачка в най-голямото пристанище в Обединеното кралство

Работниците в най-голямото пристанище в Обединеното кралство започнаха стачка в неделя, което евентуално ще докара до още по-големи разстройства в английската търговия, която към този момент се бори с индустриални дейности в голям брой браншове, в това число превоз, произвеждане и търговия на дребно, оповестява Политико.

Общо 1900 чиновници на пристанището във Феликсстоу излязоха на митинг през първия ден от осемдневна стачка. Пристанището обработва повече от 4 милиона контейнера годишно и може да приема най-големите товарни кораби в употреба. Тя дава услуги от и до над 700 пристанища по света.

Служителите на пристанището желаят по-добро възнаграждение, защото рецесията с разноските за живот свива приходите им.

Синдикатът на служащите в пристанището, който съставлява към 500 чиновници на управителни, инженерни и чиновнически длъжности, към този момент е приел предлагането за 7-процентно нарастване на заплатите и еднократна сума в размер на 500 GBP (589 евро). Но служащите от пристанището отхвърлиха предлагането на пристанищния оператор Hutchison Ports.

 Според тях тя е доста по-ниска от настоящия ритъм на инфлация, който за първи път от 40 години насам надвиши 10 %.

" Промишлените дейности се случват тъкмо в миг, когато световните вериги за доставки стартират да работят по-гладко ", съобщи предходната седмица пред POLITICO Крис Роджърс, основен икономист по веригите за доставки в спедиторската компания Flexport.

Като се има поради дългият период за доставка на артикули от Югоизточна Азия, стачките, които стартират в този момент, евентуално ще обиден продуктите, поръчани за коледния пазар, уточни той.

 Британската асоциация на пристанищата омаловажи евентуалното влияние върху веригите за доставки, като уточни, че други пристанища имат потенциал да одобряват повече кораби.

Някои други пристанища обаче обявиха, че няма да одобряват товари от Феликсстоу в символ на взаимност със стачките, а други също възнамеряват лични индустриални митинги, в това число четвъртото по величина пристанище в Обединеното кралство - ливърпулското Peel Port.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР