Работниците от пътно-строителната фирма Автомагистрали Черно море - Шумен ще

...
Работниците от пътно-строителната фирма Автомагистрали Черно море - Шумен ще
Коментари Харесай

Пътни работници блокират пътища заради неизплатени задължения

Работниците от пътно-строителната компания " Автомагистрали Черно море " - Шумен ще не престават с митингите и в сряда ще бъдат пред регионалната администрация в града, а в петък ще блокират пътища на три места - Белокопитово, Русе и Бургас.

Недоволството е подбудено от неизплатени отговорности в размер на близо 37 милиона лв. за ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия ".

В утринния блок на Българска национална телевизия заместник-министърът на районното развиване Захари Христов съобщи, че са възлагани поправки на пътища без финансиране, без планове и без строително позволение.

Заради липса на средства строителите поетапно стопират работа. Вече не могат да купуват горива и материали, а доставчиците на първични материали отхвърлят да дават на заем.

Фирмата е получила предизвестие за прекъсване на електричеството. Работниците са недоволни и от думите на представителя на служебното държавно управление Антон Кутев, който им уточни избран адрес в Банкя, където да пренесат митинга си.

" Протестираме пред институциите, без значение кой е в тях, дали от ГЕРБ, дали е Българска социалистическа партия, дали е, който ще да е там. Щом е министър, той дава отговор ", съобщи Петя Стоянова, финансов шеф на " Автомагистрали Черно море " - Шумен.

Протестиращите са получили поддръжка и от сътрудници от страната, които също ще блокират пътни артерии в Русе и в Бургас.

" Имаме единствено стопански претенции. Икономическите претенции са за 37 милиона лв., които ни дължи страната, да ни бъдат платени, само че да ни бъдат платени всичките, не желаеме на части ", добави Петя Стоянова.

В утринния блок на Българска национална телевизия заместител районният министър Захари Христов съобщи, че се търси решение на комплицирания проблем - възлагани поправки без обезпечено финансиране.

" Дори и парите да се платят, това е решение на парче. Нашият екип, това, което главно се пробва да направи и мисля, че в огромна степен направихме много неща по тази линия, е да върнем разпоредбите в строителния развой ", добави Захари Христов, заместник-министър на районното развиване и благоустройството.

Заместник-министърът сподели още, че са поискали актуализация на бюджета, с цел да се обезпечат средства за най-спешни и за настоящи поправки. Той добави, че казусът не е единствено в парите, а в правната рамка.

Репортер: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР