Работници от строителната група и от звено „Чистота“ към Община

...
Работници от строителната група и от звено „Чистота“ към Община
Коментари Харесай

Община Видин почиства зелените площи около храмовете преди Великден /снимки/

Работници от строителната група и от звено „ Чистота “ към Община Видин започнаха интензивно косене от рано тази заран пред катедралния храм „ Св. Великомъченик Димитър Солунски “ и църквата „ Св. Николай Чудотворец “, като ще се обзет местата и към останалите църкви в града, оповестиха от локалната администрация.
Успоредно с това се работи и на всички детски площадки, които ще бъдат приведени в безупречен тип преди Великденските празници. Окосени са тревните площи в парк „ Владикина бахча “, в региона наоколо до крепостта „ Баба Вида “ и други по-големи зелени пространства. Продължава почистването, косенето, кастренето на клони и повдигането на корони на дървета в Южна промишлена зона.
На среща в митрополията през вчерашния ден кметът доктор Цветан Ценков и Видинският епископ Даниил разискаха дейностите и ограниченията по отношение на идните празници в изискванията на изключителната обстановка, както и други настоящи въпроси. Църквите в града ще бъдат отворени за миряните, при строго съблюдаване на разпоредбите за сигурност поради разпространяването на COVID-19. Навсякъде се прави разчистване и стерилизация на пространствата и иконите с препарати от висок клас, което ще продължи през всичките празнични дни. Желаещите да посетят богослуженията, ще могат да палят свещи на специфични места отвън храмовете. Решено бе тази година да не бъде инсталирана сцената, която Община Видин нормално дава, пред „ Св. Великомъченик Димитър Солунски “, откъдето Видинският митрополит произнася своя привет в Пасхалната нощ.
Кметът на Видин доктор Ценков приканва вярващите да не излизат от у дома, а да насочат молитвите си и се поздравят с Възкресение Христово вкъщи, с цел да се ограничи до най-малко заплахата от болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР