Работници от шуменската пътностроителна фирма отново блокират пътища, този път

...
Работници от шуменската пътностроителна фирма отново блокират пътища, този път
Коментари Харесай

Работници от пътностроителна фирма затвориха Ришкия проход

Работници от шуменската пътностроителна компания още веднъж блокират пътища, този път затвориха Ришки проход. Недоволството е подбудено от отсроченото решение на Народното събрание да разреши да бъдат платени 50% от дължимата сума за осъществени поправки.

Този митинг можеше да не се състои, в случай че предходната седмица Народно събрание беше приело предлагането на районния министър за погашение на 50% от дължимите суми, а другите след проверка на договорите. Държавата им дължи 28 млн. лева за ремонта на права от Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора. Ремонтът е приключен още предишния април. От тогава те са получили единствено 9 млн. лева и то след митинги и поредност от срещи със служебните министри.

Ето какво споделят протестиращите:

" Ние нямаме терзания, че ще бъдат тествани договорите. Имаме терзание, че това са процедурни хватки, които целят да забавят действително заплащанията. Това ни тормози нас. Иначе нямаме терзания от инспекции, ние сме дали всички документи още при започване на януари месец "

" Ще продължим митингите досега, до който бъдем чути, разбрани и досега, до който получим правдивост за работените средства ".

Протести на тази компания има на още две места в страната. Затворен е Айтоският проход, има митинг пред Дунав мост при Русе.

Във компанията работят над 800 души, измежду които доста фамилии.



Репортер: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР