Работник e паднал от скелето на строежа на физкултурен салон

...
Работник e паднал от скелето на строежа на физкултурен салон
Коментари Харесай

Работник падна от скелето на строежа на физкултурен салон на училище в Козлодуй, линейка лети към болницата във Враца

Работник e паднал от скелето на градежа на физкултурен салон на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Козлодуй, научи организация BulNews.
Инцидентът е станал малко преди 14.00 часа.
По време на работа един от служащите на компанията реализатор „ АВ БИЛТ ” ЕООД се е подхлъзнал и е паднал от второто равнище на скелето. Според сътрудниците му той е бил контактен и се оплаквал от болежка в крайници.
Пострадалият, който работи на градежа в Козлодуй от към месец и половина, е превозен в Спешния център в града, където му оказват неотложна помощ и следва да бъде превозен в болничното заведение във Враца със подозрение за строшен крайник.
На място се чака и идването на екип на Инспекцията по труда, която да направи инспекция както на събитията към случая, по този начин и дали се съблюдават разпоредбите за безвредни условия на труд на целия градеж.
Час след случая, който провокира къса блъсканица в двора на учебното заведение, на градежа бяха останали трима служащи, които да чакат проверяващите.
Изграждането на новия физкултурен салон на учебното заведение, стартира през юли предходната година, като планът е финансиран по Национална стратегия на Министерството на образованието и науката „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 – 2022 година ” Стойността му е 1 251 184 лв., като 1 050 000 лева са от държавния бюджет, а 201 184 лева от бюджета на Община Козлодуй.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР