Работната група за Европейската година на младежта проведе първото си

...
Работната група за Европейската година на младежта проведе първото си
Коментари Харесай

Проведе се първото заседание на работната група за Европейската година на младежта 2022

Работната група за Европейската година на младежта организира първото си съвещание в Министерството на младежта и спорта (ММС). В нея вземат участие заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова, шефът на дирекция „ Младежки политики “ Милена Андреева, представители на ММС, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, Държавна организация за протекция на детето, Представителството на Европейската комисия в България, Национално съдружие на общините в Република България и Национален юношески конгрес.

Основната обсъждана тематика беше работната стратегия на Европейската година за младежта 2022 година, като присъстващите бяха осведомени с плануваните действия на ММС към акцията. По време на съвещанието бяха разисквани оферти за взаимни начинания и създаване на обединен календар с членовете на работната група за Европейската година за младежта.

Сред плануваните събития през тази година ще бъдат биенале на изкуствата, доста спортни мероприятия, както и такива, свързани с европейското доброволчество.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР