Работна група от експерти на ЦИК, МЕУ, БИС и БИМ

...
Работна група от експерти на ЦИК, МЕУ, БИС и БИМ
Коментари Харесай

Проверка разкри защо се появи „Дневникът е подправен“ на маш...

Работна група от специалисти на ЦИК, МЕУ, БИС и БИМ се образува директно след изборите на 2 октомври, с цел да открие аргументите за изписване надписа „ Дневникът е фалшифициран “,  при част от машините за гласоподаване, в изборния ден. Експертите изрично откриха, че върху машините няма опит за външна интервенция. 

Надписът „ Дневникът е фалшифициран “ е доказателство, че отбраната на софтуера на машините за гласоподаване е сработила. „ Дневникът е фалшифициран “ попада в каталога от неточности на софтуерния артикул, открити в процеса на засвидетелствуване на машините за гласоподаване, който извърши Министерство на електронното ръководство взаимно с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология.

Надписът „ Дневникът е фалшифициран “ е изписан единствено на седем от близо дванайсетте хиляди машини са гласоподаване. Причина за пораждане на сходна неточност може да е разбъркване на флашките в слотовете на машината, дефектни флаш-памети, недостатък в USB слотовете, погрешно изключване на машините по време на работа и други

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР