Работилница и парти, от считания за Куинси Джоунс на новото

...
Работилница и парти, от считания за Куинси Джоунс на новото
Коментари Харесай

Red Bull Music Academy отново идва в България!

Работилница и празненство, от считания за Куинси Джоунс на новото потомство музикант, дава опция за присъединяване на българи в двуседмична музикална академия в Париж 

 1red-bull-music-academy

Заповядайте на 5-ти февруари 2015 година в клуб Терминал 1 за следващата доза музикално ентусиазъм и темп.

Нашият специфичен гост-лектор ще опише от първа ръка за неповторимото чувство да си част от международната музикална академия. Това е считаният от мнозина за наследника на именития джаз музикант Куинси Джоунс. Авангарден джаз и соул пианист, композитор, DJ, бийтмейкър, продуцент и причина за милиони страхотни мелодии – това е изпълнителят от новозеландско – японски генезис MARK de CLIVE-LOWE @MdCL!

Марк стои отпред на така наречен " бийт мейкъри " в джаз и соул сцената. Той е смайващ изпълнител онлайн, който посредством импровизации с съставни елементи за ударни и клавирни инструменти и резултати, основава неповторими музикални творби на всяка една сцена и при всяко едно негово присъединяване.

Събитието на 5-ти февруари се състои от две елементи:

18:00 ч.: Session & Workshop, водени от Марк де Клайв-Лов.
Важно: Вие сте поканени като посетители и участници в сесията. За противоположна връзка и данни, апелирам да се регистрирате до 2 февруари.

22:00 ч.: DJ сет онлайн и празненство с Марк де Клайв-Лов.
Заедно с Рут Колева, те двамата ще показват и ремикс на нейно парче - което ще запазим в загадка! Импровизации на ударни принадлежности от Васил Вутев.
Важно: отворено събитие за посетители и аудитория, където можете да поканите ваши другари. Вход свободен до запълване на клуба.

Повече за Марк де Клайв-Лов @MdCL:

Формиран от двойствеността на японско-новозеландския си генезис, разпален да свири пиано още от 4 годишна възраст, не е чудно, че вроденият гений на този мултинационален феномен взривява музикалните подиуми от Нова Зеландия до Съединени американски щати, Англия, Европа, Азия, Карибите и Африка. Марк де Клайв-Лов е един от най-иновативните продуценти и реализатори онлайн, който в миналото ще срещнете. Той е актьор, продуцент, композитор, пианист, реализатор, ремиксатор онлайн и музикален учител в международен мащаб. Изключителните умения на Марк са подчертани от рядка звукова сензитивност – той е професионален музикант, " посял " своите семена в джаза, и музиката му през днешния ден към този момент не познава граници и жанрови ограничавания.

Концепцията на музикалния му план не е комплицирана - MdCL разполага с " MPC " (музикална машина за битове) и клавишни принадлежности (от рода на пианото), към които се причисляват сменящи функциите си соул, джаз и хип-хоп артисти и музиканти онлайн в духа на цялостната импровизация. Стилистично произхождащи от звука на западен Лондон спонтанните соул сесии направиха това, което в никакъв случай не беше правено преди, а точно всеки веднъж шоуто онлайн е неповторимо прекарване както за музикантите, по този начин и за публиката.

Това негово умеене способства за над 300 издадени записа, работейки с необятен кръг артисти от ранга на: Jill Scott, Jody Watley, Leon Ware (Marvin Gaye / Michael Jackson / Maxwell), Masters At Work, Sandra St. Victor (The Family Stand / Chaka Khan), DJ Spinna и доста други.

Сега, основан в Лос Анджелис, след цяло десетилетие в лондонската ъндърграунд клубна просвета, Марк де Клайв-Лов издаде номинирания в 4 категории Grammy (Наградите Грами) нов албум – джазово ремиксираният клубен музикален план CHURCH. Марк постоянно е определян като великия Quincy Jones на новото потомство, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза.

Очакваме ви на 5-ти февруари, с цел да се срещнете онлайн и почерпите от знанията и уменията на новия кумир в бийт и соул музиката!

За Red Bull Music Academy:

След множеството международни оазиси на клубната музика и просвета, през които Red Bull Music Academy мина през последните 16 години като Барселона, Кейптаун, Торонто, Сао Пауло, Мелбърн, Лондон, Мадрид и последната година - Токио, тази година академията се насочва към безспорната столица на модата, изкуството и стила – Париж.

Академията ще одобри още веднъж две групи от 30 души от целия свят за два цялостни " семестъра " от събития, уъркшопове и студийни сесии тази есен в Париж.

Малко повече за незапознатите:

Red Bull Music Academy е интернационален уъркшоп план, състоящ се на друго място всяка година. По време на всеки от двуседмичните " семестри ", Академията приютява сред стените си някои от най-хубавите международни майстори на темп и саунда. Вероятно няма друга по-подходяща дума от " синхрон ", в случай че би трябвало да определим атмосферата на мигове, в които музиката допира поклонниците си; още по-силно е преживяването, когато тези хора се съберат дружно онлайн.

Ето за какво за нас е наслаждение да поканим продуценти, инструменталисти, реализатори и DJ-и да аплайват и станат част от Академията в Париж.

Кандидатстването за академията може да се направи до 4 март 2015 на:  – дружно с вашия демо запис за датите 25-ти октомври до 27-ми ноември 2015 година в Париж.

Всяка кандидатура ще бъде деликатно прегледана от жури, формирано от представители на известни лейбъли, музикални публицисти и членове на Академията. От всички " кандидат-студенти " ще бъдат определени общо 2 групи от по 30 участника, които ще съставляват допустимо най-широкия набор от музикални стилове и интензивности: от основатели на песни до новатори на синтезаторни техники, оркестрални композитори и експериментатори на електронен бийт.

В Париж определените участници ще имат неповторимата опция да чуят от самите основатели историите за първите стъпки на музикални течения и култури, само че също и да схванат какво въодушевява някои от актуалните бунтари и основатели на революции в саунда на модерната музика. И като във всяка Академия – след думите идват делата: парижките нощи ще станат хазаин на студийни сесии, в които споделените мемоари и родените страсти от деня ще бъдат претворени в музика. Но това надалеч не е всичко –логична стъпка в израстването на всеки от " студентите " на Академията е огромната сцена: емблематични клубове и концертни зали във френската столица ще провокират гения и уменията...

За всички искащи да премерят сили на международната сцена: Академията в Париж дава късмет за изява и ентусиазъм – всичко належащо е на клик-разстояние на 

Следете страницата на събитието във Facebook .

 red-bull-music-academy 11

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР