Работи се на пълни обороти въпреки карантината. Огромни усилия се

...
Работи се на пълни обороти въпреки карантината. Огромни усилия се
Коментари Харесай

Въпреки карантината: Работата по „Балкански поток“ е на пълни обороти

„ Работи се на цялостни обороти макар карантината. Огромни старания се поставят. Близо 300 км тръбите са доставени в страната, а всеки ден влакове и камиони докарват още, градежът на компресорните станции върви доста добре “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по реализацията на плана за уголемение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД от българо-турската до българо-сръбската граница.

Премиерът посети сектора от кранов възел Селановци до кранов възел Вълчедръм, който е с дължина 47,1 км, оповестиха от държавната пресслужба. Във краткотрайните бази са доставени и заварени всички нужни тръби за сектора - 3942 броя тръби.

Министър-председателят акцентира, че досега страната е изплатила към 1 милион лв. обезщетения на земеделските производители по трасето, по което не може да се засаждат култури, а до края на сезона ще бъдат преведени общо към 5 милиона лв..

Премиерът Бойко Борисов посочи, че при строителните действия по трасето са открити над 45 археологични паметника. „ Благодаря на археолозите, които работят доста съзнателно “, съобщи Борисов.

Проектът за разширението на газопреносната инфраструктура - „ Балкански поток “ е приоритет на българското държавно управление и на „ Булгартрансгаз “ ЕАД. С неговата реализацията се цели повишение сигурността на доставки на природен газ от разнообразни източници, усилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което от своя страна да окаже положителен резултат върху потребителите на природен газ.

Общо по цялото трасе са доставени във краткотрайните строителни бази – 22 079 броя тръби или 264,95 км. На пристанище „ Бургас “ има доставени още 6 470 броя тръби или 78,98 км, които всекидневно се транспортират към краткотрайните бази. Общият измит хумус от сервитута на газопровода е 223 км. Всички разнесени тръби по трасето – 153,24 км, от които са заварени 143,47 км. Изкопана траншея за полагане на газопровода е 26,4 км, а положеният газопровод в траншеята е 12,4 км.

По мотив спазването на противоепидемичните ограничения в страната по отношение на разпространяването на ковид министър председателят Борисов напомни пред медиите ниската заболеваемост у нас, регистрирана от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Министър-председателят уточни, че огромна част от българите съблюдават въведените ограничения, като посочи, че с тях се цели само запазване здравето и живота на хората. „ Благодарение на тези ограничения имаме минимум болни. Целта ни е да се запазим живи. Другото ще го насмогнем. Стараем се доста. Дотук сме прави, несъмнено “, съобщи министър председателят.

„ Пазете се! Единственото несъмнено е отдалеченост. Светът потвърди, че няма имунитет. Тежък Великден ще е. Ние единствените не си затворихме църквите в света. Дано има добър знак за това. Призовавам всички да си останат у дома “, сподели министър председателят Борисов в навечерието на Възкресение Христово.

Министър-председателят Борисов добави, че страната ни разполага с задоволително PCR проби. „ Ако всяка страна приложи всеобщи проби, ще са нужни над 7 милиарда теста - коя стопанска система ще издържи “, попита реторично министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР