Работещият за Би Би Си журналист от Мианма Аун Тура,

...
Работещият за Би Би Си журналист от Мианма Аун Тура,
Коментари Харесай

Кореспондентът на Би Би Си в Янгон е обявен за изчезнал

Работещият за Би Би Си публицист от Мианма Аун Тура, е разгласен за липсващ, откакто е бил отведен от незнайни мъже в столицата Нейпидо, съобщи Франс прес, като цитира изказване на английската медия, обезпокоена за неговата сигурност.

Журналистът е бил разгласен за липсващ денем в столицата на Мианма. " Призоваваме управляващите да ни оказват помощ да го открием и да се уверим, че е добре ", съобщи Би Би Си в Туитър.

Местната медия Mizzima също разгласи, че нейният кореспондент Тхан Хтайк Аун е бил " задържан " по същото време, като Аун Тура.

Мианма е обхваната от безпорядък след военния прелом на 1 февруари, при който де факто лидерката на държавното управление Аун Сан Су Чжи беше свалена и задържана. Това докара до огромни митинги, против които държавното управление ползва все по-твърди ограничения, в това число убийството на участници в митингите.

Хунтата нападна и локалните медии, като лиши лицензи за лъчение на пет аудиовизуални медии, обискира редакции и арестува публицисти. След преврата са задържани минимум 30 публицисти, от които минимум 18 от които към момента са в пандиза, съгласно локалната неправителствена организация Асоциация за помощ на политическите пандизчии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР