Работещи в различни структури на държавната администрация подготвят протести от

...
Работещи в различни структури на държавната администрация подготвят протести от
Коментари Харесай

Служители в държавната администрация готвят протести за по-високо заплащане

Работещи в разнообразни структури на държавната администрация приготвят митинги от тази седмица. Те упорстват за нарастване на заплатите в проектобюджета за 2023-а година.

Зрее обществено напрежение в Националния застрахователен институт, Комисията за отбрана на потребителите, Националния статистически институт, Комисията по досиетата и други структури, сподели за Българското национално радио ръководителят на Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “ Кремена Атанасова.

“В навечерието на приемане на бюджета зрее напрежение заради липса на нарастване на заплатите. На хората им омръзна да чакат към този момент три години светлото бъдеще, което все идва от идната година. По тази причина сме толкоз ядосани. Опитват се да ни кажат, че администрации, чиито заплати предходната година са били увеличени, няма да се усилят. Това единствено по себе си може и да е правилно, само че има такива, които не са увеличавани три години “.

Исканията за растеж на заплатите варират в другите ведомства.

“В предходните няколко години имаше друг метод към другите администрации, в случай че предходната година някъде е имало нарастване, може да е било от 3 до 23%. Ние се опитваме уравновесено да желаеме справедливото нарастване на работещите “, изясни Атанасова.

Първото четене на проектобюджета за 2023-а година ще бъде в Народното събрание във вторник. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР