Работен ден е, най-популярният българин в Америка, а може би

...
Работен ден е, най-популярният българин в Америка, а може би
Коментари Харесай

Суперзвездата Миро: Пловдив е обновен и красив, прави ми гол...

Работен ден е, най-популярният българин в Америка, а може би и в света изобщо, приема екип на „ Марица “. Говорим за кечиста Мирослав Барняшев, несъмнено.

Миро ни кани пред родния блок на пловдивската улица „ Толстой “. Резервирал е маси в прилежащата сладкарница.

Няма никакви искания, с изключение на една - да приключим до началото на мачовете от Европейското. С брат си Димитър не пропущат и секунда футбол.

Миро се появява в кафето спортно облечен и учтиво поздравява всички. С множеството хора е израснал в махалата от дете. Не показва и грам самочувствие, че е богат, съумял, идол на милиони.

Миро се държи като момче от квартала - естествено. Но от Америка е взел необятната усмивка и заразителния смях. Личат си годините пред камера. Говор, жестове, изражение. Школата на всеки професионален спорт в Съединени американски щати е безукорна.

Миро носи шампионския пояс, подготвен е да откликне на всяка молба за фотография и запис.

Е, не съумяваме да го щракнем с шал на обичаното Локо

Брат му търси фенския продукт, само че не съумява да го открие.



фотоси: Наташа Манева

За прощален път се увещавам, че същински огромният състезател знае по какъв начин да прави шоу. И е доста по-достъпен и земен от изгряваща футболна псевдозвезда от родния хайлайф.

Разсейва се единствено един път, когато моторист профучава лудо по улицата. „ Тук е 30 км ограничаването “, изяснява ни Миро и бързо си връща усмивката, обръщайки се към камерата с молба към Здравко Димитров: „ Кмете, една бабунка. Или две “.

„ Имам си режим тук, заран кафенцето, водичката, в случай че не съм на ортодонт.

Отивам пеш до " Лаута ", упражнявам 1,5-2 часа във фитнеса

Егото съм го оставил, няма надпревари кой какъв брой подвига, те са единствено готини пичове в залата. Знаете, в Пловдив сме такива “, необятно ухилен е здравенякът.

Определено Миро се любува на страхотни моменти.

„ На върха на спорта съм. Шампион! В друга федерация, при други условия. Който го може, го може. Сега желая да стана международен първенец. Но това няма да е изненада “, заканва се юнакът от Пловдив.



Много желае един ден да се състезава пред родна аудитория. Готов е да направи всичко, с цел да има едно шоу в България.

„ Знам, че тук има доста почитатели на кеча “, изяснява Миро

Този път е в България без красивата си брачна половинка Лана. Тя е много заета около раздялата си с едната федерация. Но за българина това значи отваряне на нови благоприятни условия. А и Лана не стои без работа. По кината излезе филм с Брус Уилис, където брачната половинка на Миро взе участие. Сега снима други планове.



„ Ще пристигна идващия път - след няколко месеца “, изяснява звездата в кеча.

На него му е идеално - хем е в Пловдив, хем вървят мачовете от Европейското. Дори не мисли да върви до морето. Не му липсва най-малкото тъй като е изкарал съвсем месец на някакъв бийч във Флорида по работа.

Кечистът: Махалата ме научи на всичко, тук е най-добре


- Миро, по какъв начин се чувстваш тук, вкъщи?

- Като вкъщи! Няма друго такова място на света!

- Тук ли си роден и израсъл?

- Точно тук, в този блок. Тук са ми първите мемоари, всичко първо. Баскетболното игрище, първото ми учебно заведение - на три крачки от блока. Всичко е тук, в махалата. На тази площадка зад блока играехме, помня, разрушиха главата на брат ми.

- Тези, които са му разрушили главата, несъмнено не смеят да минат в този момент?

- (Следва плевел смях.) Ще ги търсим!

- Какво дете беше?

- Играехме непрекъснато игри с брат ми Димитър и другари. И спорт! Друго нищо нямаше в главата ми. Плюс филми! Родителите ни имаха видеотека. Много игри, доста филми, по този начин израснахме с брат ми. Поне оказа помощ на британския ми.

- През кои спортове мина?

- Големият ми копнеж беше кечът. Казах на майка и тя ме закара в битката на Локото. Така си го е представяла дамата. Влизам, няма кръг, няма въжета, единствено тепих. Набиха ме няколко пъти и си споделих - това не е за мен. Минах през джудо, след това се записах в нашето учебно заведение при Бони, фамозен треньор по муа тай. Легенда същинска. Брат ми, цялата махала тренираше при него. После минах и през киукошинкай, естествено.

Но най-дълго се задържах на баскетбол, в учебно заведение „ Пеньо Пенев “ тренирахме. Брат ми също опита, само че не му хареса. Аз се възпламених доста около Шакил. Накрая се трансферирах към гребането, следвайки родителите. Завърших Спортното, беше доста забавно.



- Гребането очевидно е помогнало за тази фигура?

- Гребането построява духа. Това е най-трудният спорт. Учи те да не се предаваш. Защото в случай че сте в една лодка с двама, четирима, осмина, няма значение, че си изтощен. Продължаваш! Така е и животът! Колкото и да те блъска, би трябвало да продължаваш напред!

- Спомена Шак, от кой тим си в НБА?

- Ел Ей Клипърс, нощес поведохме 3-2 в плейофите, страховит Пол Джордж. Обърнахме и без Куай Ленърд. (Клипърс взеха серията с 4-2).

- Кои са обичаните ти места в Пловдив, къде се разхождаш?

- Обичам да се кача на колата и да карам нагоре-надолу, единствено да няма трафик, че нашите водачи са доста… положителни. Градът е доста хубав, с новите усъвършенствания огромно густо ми прави. Карам от Гребната до " Тракия ", Руския пазар, на всички места.

- По центъра обичаш ли да се разхождаш, или мъчно правиш три крачки, без да те спрат?

- Обичам, е, стопират ме, само че не чак толкоз.

- Тук не повярвах!

- Ние в Пловдив всички сме огромни и здрави мъже, тъй че аз минавам тайно.

- Отскачаш ли до село?

- Разбира се, виждам се с нашите, хапваме, пийваме. Бяхме и до Бачковския манастир.

- Би ли сравнил живота в Пловдив с този в Америка?

- Тук си от единия завършек на града до другия за 15 минути. Пък хората закъсняват с по 40. Как става тази работа!

- Спокойствие?

- Точно. „ Ей, къде е “ (Поглежда си артистично часовника), „ Е, още пет минути “.)

- На някого в профил може да му наподобява елементарно, само че какъв брой време дневно ти лишава подготовката?

- Индивидуално е в кеча. Зависи от интервала. С годините упражнявам по-малко. Вече си познавам тялото. Не може да тренираш на 36 години по този начин, както на 26. Слушаш тялото, травмите. Важен е хранителният режим, да намериш коя диета работи. Естествено, спането е значимо. Иначе упражнявам един път дневно. Загрявам 20-30 минути, след това час и половина подготовка, следва до час кардио. Колко станаха! И нещо значимо - самостоятелната подготовка, спомагателната. Така се става първенец!



- Дано младите го чуят, тъй като го споделя един огромен състезател.

- Не става с пет тренировки на седмица по час и половина. Няма да станеш Кристиано Роналдо. На 36 години е и продължава да го прави.

- Аз като дилетант запитвам - по какъв начин тези големи мъже като вас в кеча – по 110,120 и нагоре килограми скачат от високо и не се пребиват?

- Пребиваме се. Аз персонално претърпях три тежки травми. Не е елементарно. Тренираме безвредно рухване, само че от време на време се случва. Така е във всеки спорт.

- Каза, че детската ти фантазия е била кечът, реализира ли се американската фантазия на Миро от Пловдив?

- Американската фантазия е да отидеш и да успееш, нали. Ако кажа, че съм съумял, значи, че би трябвало да спирам. Аз не съм подготвен да спирам, тъй като едвам съм почнал.

- Едно благопожелание към читатели, фенове на „ Марица “.

- Българите си пожелаваме да сме живи и здрави. По 10 пъти дневно. Аз ще пожелая следното: Да вярвате в Господ! Да се молите повече, тъй като Господ дава отговор на всички!

Само Локо и Камбуров, макетата ще ни бият 6:0



- Защо стана от Локо, домът ти е на еднообразно разстояние и от „ Лаута “, и от стадиона на Ботев?

- От дребен съм си от Локо. Може би за поради първи братовчед, който от дете тренираше там, даже стигна до Швейцария, всички му предричаха огромно бъдеще.

- Кои са обичаните ти футболисти?

- О, Марто Камбуров! Как! Марто ми е най на сърце, тъй като през 2004 година изживяхме този миг с купата, който смятахме, че в никакъв случай няма да дочакаме. Не единствено в Локо, несъмнено, той радваше години наред.

- Беше ли на шампионския мач със Славия?

- Бях. Продължавам да вървя, когато съм тук, несъмнено. Последно май преди към две години. Опитах се да виждам мача с Ботев, само че изкарах единствено 15 минути. Бяхме посетители в Коматево. Още преди мача ме предизвестиха да внимавам по какъв начин се веселя. То от едната страна единствено почитатели на Ботев, от другата на Локо. Казах си, в случай че ще внимавам по какъв начин се веселя, няма смисъл. И хайде, назад вкъщи.

- Разбрах, че следиш доста запалено Европейското състезание?

- Ооо, доста, не пропущам мач. За какво съм пристигнал! Гледаме с брат ми всички мачове, с никого не се виждам. Освен с нашите, де.

- За кой тим си?

- Северна Македония.

- Защо?

- Играят супер. Падат, само че играят. Ако заловен нашите, ще ги бият 6:0. Имат дух. Няма значение, че губят. Класирали са се, натискат. Евала! 2 милиона индивида са! (видимо се разпалва). Страна на 20 и няколко години!

- Кой ще стане първенец?

- Италия или Франция! Страшна работа бяха Италия нощес (б.а. - против Швейцария 3:0). Машини!

Кой в този момент е номер 1 Свалям шапка на Гришо, Стоичков е огромна майна


- Да не подценяваме Ицо Стоичков и Бербатов, само че кой е най-популярният българин сега: Миро или Григор Димитров?

- Григор е голям състезател, не бих се сравнявал с никого. Шапка му смъквам на момчето.

- И аз, та се чудя за какво го плюем, като падне някой път ненадейно?

- Всички падаме и ставаме. Само българинът вкъщи постоянно бие.

- Познавате ли се с Григор, от прилежащо Хасково е?

- Не. Но гледах, че върви на равнищата. Освен да ида да му оказа помощ.

- А с Ицо Стоичков?

- Да, даже ми прави своя фланелка от международното през 1994 година с подпис. Той е огромен българин и огромна майна!

ВИЗИТКА



Мирослав Барняшев е роден на 25 декември 1985 година в Пловдив. Завършва Спортното учебно заведение в града с гребане, след това се занимава със силов трибой.

Емигрира в Америка, преследвайки фантазията си да стане кечист. Отначало живее в щата Вирджиния, а по-късно се реалокира в Торънс, Калифорния. Там стартира да тренира кеч в академия Knokx Pro при някогашните звезди от WWE Гангрел и Рикиши. Миро публично дебютира като кечист на 22 ноември 2008 година в дребните кеч шоута с името Мирослав Макаров, като побеждава Ериъл Стар.

През 2010 година към този момент е част от международната федерация WWE, където става звезда под името Александър Русев. Печели три трофеи на Съединени американски щати.

През 2014 година е разгласен за кечист на годината.

От предходната година е част от All Elite Wrestling (AEW), като става първенец тази пролет на телевизия TNT. Състезава се като Миро.

Миро е воин в няколко видеоигри за кеч, взе участие в ефирен сериал и в три кино лентата.

От 2016 година е женен за колежката си Лана, фамозен модел, певица и актриса. Правят две сватби - в Америка и в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР