Работата по изграждането на олимпийското село за Игрите в Париж

...
Работата по изграждането на олимпийското село за Игрите в Париж
Коментари Харесай

Олимпийското село в Париж в готовност да посрещне спортните делегации

Работата по построяването на олимпийското село за Игрите в Париж завърши публично в последния ден на 2023 година, като се изключи няколко довършителни работи.
През идващите седмици в селото ще останат към 500 души, които ще работят по завършването на обектите, както и по засаждане на последните дървета и шубраци, които ще бъдат общо 9000 и които ще допринесат за озеленяването на пространството, където ще бъдат настанени делегациите.

Официалното предаване на ключовете на Организационния комитет на Игрите ще се състои на 1 март и ще бъде маркирано с гала по разкриване на олимпийското село, на която се чака даже да участва президентът на Републиката Еманюел Макрон.

" Няма постройка, която да не е издигната спрямо в началото плануваното “, акцентира Никола Феран, оперативният изпълнителен шеф на компанията, която е ангажирана с построяването на селището.

Построени са общо 84 здания. На покрива на една от тях даже е инсталирано баскетболно игрище.

В работата по олимпийското село, което се намира в региона на Сен Дени и заема повърхност от 52 хектара, са взели участие 3500 служащи.

Феран почертава с горделивост, че компанията е изпълнила задачите си във връзка с обществената и солидарна стопанска система. Възнаграждениата на служащите възлизат на 140 милиона евро в контракти, а 612 души в затруднено обществено състояние са били ангажирани в границите на 400 000 часа.



Как ще наподобява олимпийското село?

С изключение на ръководителите на задачи, които ще се възползват от частни стаи (5% от общия брой), спортистите ще би трябвало да споделят стаите си. В апартамент ще има от две до четири двойни стаи с общо жилищно пространство и няколко санитарни възела.
В допълнение към оборудванията, от които ще могат да се възползват участниците в Игрите, на олимпийския площад, спортистите също ще могат да оставят обръщение за мир на „ фреската за помирение “, както на всички игри след Торино 2006 година

За тези, които по-късно биха желали да се разходят или тичат по Сена, са особено проектирани дървени тротоари.

Олимпийскито село ще бъде отворено за настаняване на спортистите на 18 юли, единствено една седмица преди откриването на Игрите, заради бюджетни ограничавания, оповестиха от компанията строител.

След края на Олимпиадата, сходно на всички предходни такива пространства, олимпийското село ще одобри своите непрекъснати жители. 2807 жилища ще посрещнат 6000 нови поданици в средата на 2025 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР