Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с

...
Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с
Коментари Харесай

Търговският регистър отново работи

Работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел е възобновена изцяло от през днешния ден, 27 август 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по вписванията.

Всички свързани с регистъра услуги към този момент са вероятни на място в Агенция по вписванията и нейните районни структури. От 16.00 часа през днешния ден всички функционалности на регистъра, вероятни посредством достъп до интернет, също ще бъдат възобновени.

Търговският указател блокира на 10 август. Според Агенцията по вписванията поради механически проблем достъпът до осведомителната система на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, е бил прекратен.

На 15 август започнаха да работят единствено електронните информации в регистъра. Според специалисти казусът е бил поради занижен надзор. След абсурда последва и оставката на шефа на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която успокои, че нямало изгубена информация. Министърът на правораздаването сезира прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

За началник на Агенцията по вписвания беше назначена Габриела Козарева. Около нея също се заформи скандал, защото се оказа, че е кадър на " Атака ", а Валери Симеонов от НФСБ (коалиционен сътрудник на партията) съобщи, че никой не се е допитал до тях за кандидатурата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР