Работата на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси на

...
Работата на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси на
Коментари Харесай

РСМ: Историческата комисия ще работи, едно мнение не е позиц...

Работата на Съвместната комисия по историческите и просветителни въпроси на Северна Македония и България е значим детайл за осъществяване на контракта за другарство от 2017 година, заяви МИА, цитирайки външното министерство в Скопие.

" След последните изказвания на представители на Комисията желаеме да подчертаем, че работата й е неразделна част от използването на контракта за другарство от 2017 година ", показва външното ведомство на РСМ.

" Разбираме нуждата членовете на Комисията, изключително техните съпредседатели, обществено да изразят възгледите и мненията си, само че те не би трябвало да се поясняват като държавни позиции, нито като част от политическите възгледи на двете държавни управления, акцентират още от Скопие.

В сходство с най-новата самодейност на двете страни, доказана в границите на взаимното съвещание на двете държавни управления, за разширение и задълбочаване на взаимното съдействие във всички области приветстваме решението на двамата съпредседатели на Комисията за усилване на динамичността на работата й за да се преодолеят разликите по най-чувствителните въпроси, се показва още в прессъобщението.

Директорът на пресцентъра на българското външно министерство Митко Димитров съобщи на брифинг в четвъртък, че активността на Комисията е значителен детайл от използването на контракта от 2017 година и цели да се преодолеят стандартите от предишното.

Изявлението му бе във връзка мнението на съпредседателя на взаимната историческа комисия Драги Георгиев от Северна Македония да се замрази работата на историческата комисия, в случай че тя основава проблеми по пътя на държавните управления за възстановяване на атмосферата сред България и Република Северна Македония
Свързани вести Министерство на външните работи с позиция за взаимната историческа комисия с РСМ ВИДЕО Премиерът на РСМ: За мен е наслаждение и чест да приема Кирил Петков Мицкоски изиска българите да се извинят на районен съд Македония Румен Радев стисна юмрука и към новата власт Огнян Минчев: Нормални ли сме, братя македонци? Деве хълм се оказа по-висок от Берлинската стена
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР