Работата на регистрираните български сдружения в Република Северна Македония със

...
Работата на регистрираните български сдружения в Република Северна Македония със
Коментари Харесай

Пендаровски: И сега може да се преразгледа работата на регистрирани сдружения, ако разпалват омраза

Работата на записаните български сдружения в Република Северна Македония " със противоречиви имена " може да бъде преразгледана по настоящия закон, сподели президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в отговор на въпрос, след церемонията за награждаване на дейци в областта на македонската национална музика. 

„ Преди 3 месеца, предложих да бъдат направени промени в съществуващия закон и виждам, че държавното управление разгласи, че в края на месеца ще има такова нещо. Това обаче ще реши казуса от този миг нататък. Има изтъкнати правни специалисти, които настояват, че даже в съществуващия закон има член, който може да преразгледа работата на съществуващите сдружения, в случай че те не работят в посоката на това, което са заявили и измежду основанията е и в случай че разпалват национална или религиозна ненавист или назадничавост ", сподели Пендаровски.

Според него не е инцидентна появяването в страната на български клубове „ със противоречиви имена ”.

„ Това е предумишлено от страна на българите, които живеят в Северна Македония. Някои от сдруженията са основани преди три години, последното е основано преди година и не е допустимо, когато след 17 години, започваме скрининга и към този момент сме отворили  преговорния развой (с ЕС),  това да е инцидентно ", сподели Пендаровски. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР