Работата на парламента започва днес с обсъждането на първо четене

...
Работата на парламента започва днес с обсъждането на първо четене
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда промени на данъците за коли и на НПК

Работата на Народното събрание стартира през днешния ден с разискването на първо четене на промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които плануват разпоредителното съвещание да се отсрочва при неявяване на бранител единствено в случай че има уважителни аргументи.

Депутатите ще обсъдят дефинитивно и измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се планува по-висок налог за старите коли.

Промените в Наказателно-процесуален кодекс ще подсигуряват правата на подсъдимите, само че и ще дисциплинират явяването на бранителя като страна в процеса, считат вносителите от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. С измененията се планува още с касационна тъжба да се вършат възражения за нарушавания при следствието, единствено в случай че са свързани с допускане, събиране, инспекция и оценка на доказателствата.

С измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане се планува до 30% по-висок налог на коли със документ ЕВРО 1,2 и 3, а тези с последната категория ЕВРО 6 ще получават до 20 на 100 понижение на налога. Измененията плануват още договорка с моторно-превозно средство да става единствено за такива с заплатен годишен налог.

Хората с няколко съществени жилища пък към този момент няма да могат да се употребяват от 50% отстъпка от налога, гласят други разпореждания в закона. Отстъпката към този момент ще важи за едно главно жилище, а не както до момента и за няколко, само че единствено в случай че са в разнообразни общини.

В постоянния парламентарен надзор на депутатски въпроси ще дават отговор вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева и още петима министри. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР