Работата на ишлеме на Лукойл Нефтохим на практика прави безполезна

...
Работата на ишлеме на Лукойл Нефтохим на практика прави безполезна
Коментари Харесай

Рамадан Аталай обвини Кирил Петков, че Лукойл не плаща данъци в България

Работата на ишлеме на " Лукойл Нефтохим " на процедура прави безполезна дерогацията на Европа за горивата. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай пред bTV и упрекна за това държавното управление на Кирил Петков.

Според Аталай, ишлемето значи, че " Лукойл " не заплаща налози в България и излезе, че за това била отговорна " Продължаваме промяната " с ръководството си.

По думите му, Кирил Петков и Асен Василев са разбрали, само че не са сторили нужното, тъй като не била категорично уеднаквена дерогацията ни с тази на Унгария и вносът на недопечен нефт от Русия по море да не се смята за съветски генезис при преработката и изработката на горива.

Ако " Лукойл Нефтохим " спре да работи, тъй като не може да изнася петролни артикули (деривати) за трети страни поради възбраната на Европейски Съюз, отговорността е на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, настоя Аталай.

Ако рафинерията спре, никой не може да каже какви ще са цените, добави той.

 

Вчера парламентарната комисия по енергетика утвърди на първо четене план, препоръчан от Движение за права и свободи, с който се не разрешава износът от България на петрол и нефтопродукти с генезис Русия. Това разяснява още депутатът от Движение за права и свободи.

 

“Когато Движение за права и свободи настояваше да се желае дерогация особено за България и българския народ (частична анулация на избран закон – б.р.), с цел да можем да получаваме съветски нефт, тогава Асен Василев и министър председателят се усетиха, че в действителност това е належащо ", уточни Рамадан Алатай.

„ Има дерогация по тръбата „ Дружба “, която върви. Записано е, че Унгария и другите страни имат правото да изнасят нефт и петролни деривати след преработката на Русия. За нас това го няма поради неведение. Ние сме създали закон за надзор на дерогацията. Всички министри от служебното държавно управление и от държавното управление на „ Продължаваме промяната “ трябваше да изискат от Европейската комисия да уеднаквят дерогациите дружно с унгарските след установяването на този пропуск “, разяснява Аталай.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР