Quaise, научно-практическа структура към Масачузетския технологичен институт (MIT), иска да

...
Quaise, научно-практическа структура към Масачузетския технологичен институт (MIT), иска да
Коментари Харесай

Нов поглед към добива на геотермална енергия

Quaise, научно-практическа конструкция към Масачузетския софтуерен институт (MIT), желае да сондира надълбоко в земната кора, с цел да получи достъп до най-големия и необработен енергиен източник на планетата – геотермалната сила.

Накратко, компанията има за цел да се приближи до центъра на Земята посредством съчетание на обичайните способи за сондиране с потреблението на мощна технология за милиметрови електромагнитни талази, тъй че да взриви следен сектор от непробиваеми до момента скали под земната повърхнина, изясняват учените пред thinkgeoenergy.com.

Според компанията, тази комбинирана технология ще разреши толкоз бездънен сондаж, че ще доближи до земни пласвоте с температури към 500 °C, повече от задоволително, с цел да се усили коренно успеваемостта на добива на геотермална сила – на практика изобилен енергиен запас.

Плановете на авангардните енергетици са да свържат с по този начин сондирания бунар съществуващи топлоелектрически централи, чиито турбини да се задвижат от основаната пара, без повече грижи за дефицит на изкопаеми горива, възходящи цени на природния газ, незадоволително...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР